NaslovnicaVijestiPochettino otkrio šta se dešavalo u pozadini susreta i šokirao sve: Juve...

Pochettino otkrio šta se dešavalo u pozadini susreta i šokirao sve: Juve je uradio OVO i zbog toga su prošli DALJE!

Nakon što su prosuli prednost od dva gola na svom terenu u Torinu, Juventus je čekalo teško gostovanje u Londonu. Stara dama je bila ubjeđena kako će dostići zaostatak iz prvog susreta ali stvari se nisu po njih odvijale najbolje sve dok trener Allegri nije povukao ključni potez.

Pochettino otkrio

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino otkrio je što se dešavalo  u pozadini obračune između njegove ekipe i Tottenhama. To su sitnice koje daju prednost velikima, jer znaju iz bogatog iskustva izvući najpotrebnije u datom trenutku.

[su_live_koeficijenti]

Argentinski stručnjak je rekao da su glavni ljudi Juventusa Andrea Angelli i Giuseppe Marotta na poluvremenu susreta u tunelu koji vodi do svlačionica, napravili pritisak na glavnog arbitra susreta. Zatim je priznao da je ovo velika lekcija o tome kako se treba ponašati.

>> Nogometaš Real Madrida i hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić pred povratkom u Italiju!

“Ako gledamo samo statistiku iz dva susreta, očito je da je Tottenham bio puno bolja ekipa, ali u nogometu – i to ne samo u nogometu – ne pobjeđuješ ako imaš bolju predstavu, statistiku, više udaraca na gol ili veći postotak posjeda lopte. U ovakvim mečevima presude sitni detalji. U Juventus su stručnjaci u tim stvarima, oni su navikli na pobjede i navikli da vrše pritisak na suca”, priznao je Mauricio Pochettino, a u njegovim riječima, moglo se osjetiti poštovanje prema Staroj dami.

[su_bonus]

„Prije utakmice tu je bio Agnelli. Nakon utakmice Agnelli i Marotta. Tijekom poluvremena vidio sam kako vrše pritisak na suca…” Objasnio je, i nastavio: “Ne kažem da naš predsjednik Daniel Levy mora biti u tunelu ispod tribina. Sama činjenica da smo od Juventusa naučili mnogo o tome kako se treba ponašati, je veliki dobitak. Mali detalji su oni koji će se uzeti u obzir u takvim susretima. Dakle u tako izjednačenim utakmicama u kojima obje ekipe imaju šansu ta pobjedu, vjerujem da male stvari pomažu klubu da dostigne željenu razinu. ”

S tim riječima, Pochettino je upravo potvrdio da se u nogometnim utakmicama važna pitanja ne događaju samo na terenu nego i izvan njega.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!