NaslovnicaVijestiPochettino: Ovo je naš san, moramo vjerovati

Pochettino: Ovo je naš san, moramo vjerovati

Trener nogometaša Tottenhama Mauricio Pochettino ocijenio je da su njegovi igrači odigrali “savršeno” u pobjedi protiv Stokea, kao i da je tim poslao jasnu poruku da nije odustao od titule. Tottenham je pobijedio Stoke sa 4:0, čime je njegov tim smanjio razliku na pet bodova za vodećim Leicesterom, koji je odigrao 2:2 s West Hamom. Oba tima imaju po četiri utakmice do kraja.

Pochettino

“Ne znam, vrlo sam koncentriran na naš tim i naš posao. Ali, u nogometu je sve moguće. Najvažnije je da je partija koju smo danas pokazali bila savršena. Ovo je bio veliki znak da smo tu, da čekamo i da se borimo” , rekao je Pochettino za Sky Sports.

Harry Kane je postigao dva gola u pobjedi nad Stokeom, a prije utakmice je pokazao spremnost da lovi Leicester tako što je na društvenoj mreži Instagram ostavio fotografiju čopora lavova.

“Mislim da je to dobro, jer to pokazuje kakva je grupa, kakav nam je tim – možemo pobijediti, a možemo i izgubiti, ali želja i strast koje pokazujemo i način na koji uživamo u igri je fantastičan. Zadovoljstvo je raditi s njima”, rekao je Pochettino.

Argentinski stručnjak pohvalio je Kanea i mladog Allija, ali je istaknuo da cijeli tim zaslužuje pohvale.

“Mislim da poslije današnje partije cijeli tim zaslužuje čestitke jer je ovo bio zajednički napor, a pristup utakmici i način igre bili su fantastični. I ne zaslužuju čestitke samo za danas, već za cijelu sezonu. Vrlo vrijedno su radili da bi došli do ovog trenutka u kome jure Leicester. Ovo je naš san, moramo pokušati i moramo vjerovati”, rekao je Pochettino.

Iza Leicestera i Tottenhama, sljedeće mjesto na tablici Premiershipa zauzima Manchester City koji večeras igra utakmicu protiv Newcastlea koji se bori za opstanak. Takođe, Cityju je imperativ Liga prvaka naredne sezone, a za direktan plasman borit će se sa Arsenalom koji ima bod manje.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!