NaslovnicaVijestiPochettio: Bilo koji tim iz top deset može osvojiti Premier ligu

Pochettio: Bilo koji tim iz top deset može osvojiti Premier ligu

Trener Tottenham Hotspura, Mauricio Pochettino, smatra da je Premier liga toliko izjednačena da svaki klub iz top deset može doći do titule.

pochettino

Samo je 14 bodova razlike između prvoplasiranog Arsenala i desetog Watforda nakon 21 odigranog kola, a Leicester City je trenutno izjednačen na prvom mjestu sa Arsenalom, dok je Stoke City u borbi za Ligu prvaka.

Pochettino, čiji tim sedam bodova razdvaja od četvrtog mjesta, očekuje da će liga do kraja biti jako zanimljiva.

“Za mene, ovo je najteža liga na svijetu, vrlo je izjednačena. Leicester, Manchester City, mi i svi oni iza nas, Liverpool, Manchester United, West Ham… liga je vrlo izjednačena za sada, svašta se može dogoditi.”

“Svi iz top deset imaju priliku da osvoje ligu. Možete nagađati tko će na kraju osvojiti, ali još je dosta utakmica ostalo.”

Tottenham je u srijedu neočekivano poražen od Leicestera rezultatom 1-0 na White Hart Laneu, ali Pochettino inzistira da ga taj poraz neće natjerati za dodatnim pojačavanjem tima tokom ovog zimskog prijelaznog roka.

“Istina je da smo propustili veliku priliku da se pridružimo vrhu. Osjećamo se razočarano, ali moramo nastaviti raditi naporno. Međutim, način na koji smo odigrali me ne brine. Ne možemo promijeniti cijelu taktiku nakon jednog rezultata, ili mijenjati igrače.”

“Objasnio sam mnogo puta da ukoliko nađemo nekog igrača za kojeg mislimo da može poboljšati naš tim, mi ćemo se potruditi da ga dovedemo. Ukoliko imamo mogućnost da dovedemo pojačanja, otvoreni smo za to, što da ne.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!