NaslovnicaVijestiPočinje regionalna liga, UEFA dala zeleno svjetlo!

Počinje regionalna liga, UEFA dala zeleno svjetlo!

Regionalna liga bi trebalo da počne 2018. godine, pošto je, navodno, krovna europska nogometna organizacija, UEFA dala zeleno svjetlo.

regionalna liga

Regionalna liga koju će činiti 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije počeće u jesen 2018. To je u izjavi za hrvatske medije potvrdio visoki činovnik makedonske lige Vasko Dojčinovski.

“Balkanska liga je ime koje nikada neće zaživjeti, a realno je da oficijelno ime ovog natjecanja stigne iz kancelarija UEFA u Nyonu. Čelnici svih saveza iz regiona su dali podršku i ono bi moglo zaživjeti od jeseni 2018”, rekao je Makedonac.

Dojčinovski je objasnio da financije sigurno neće predstavljati prepreku.

“Nezvanično sam čuo da je proračun za tu ligu već pripremljen i da se radi o milijunskim iznosima, kako za sudjelovanje tako i za plasman. Jedno je sigurno, klubovi ne bi imali nikakav trošak.”

Ono što je za sada neizvjesno je kakvu će prohodnost donijeti liga u kojoj će sudjelovati klubovi sa prostora bivše SFRJ.

“Mi sa ovih prostora smo neskromni, pa odmah želimo pobjednik ide u Ligu prvaka, a drugoplasirani u Ligu Europe, što nije realno od starta.”

Plan je da se regionalna liga igra po sličnom principu kao najelitnije europsko natjecanje, sa šest skupina s po četiri kluba. Jedino nije utanačeno kako će izgledati eliminacijska faza, osim finala. Završna predstava je planirana u 90 minuta na neutralnom terenu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!