NaslovnicaVijestiNAPUSTIO MANCHESTER UNITED: Antonio Valencia već potpisao za novi klub!

NAPUSTIO MANCHESTER UNITED: Antonio Valencia već potpisao za novi klub!

Donedavnom kapitenu Manchester Uniteda Antoniju Valenciji nije bilo potrebno mnogo vremena da pronađe novi klub nakon isteka ugovora sa ‘Crvenim vragovima’, s obzirom da je već potpisao za LDU Quito iz svog rodnog Ekvadora.

Valencia napustio Manchester United

Čelnici Manchester Uniteda su odbili ponuditi mu novi ugovor na kraju prošle sezone, zbog čega je dobio dozvolu da besplatno ode u klub po svojoj želji.

Iako se povezivao sa mougćim odlaskom u Sjedinjene Američke Države ili Kinu, on je umjesto toga odlučio vratiti se u Ekvador, te se pridružiti trenutno sedmoplasiranom klubu u Ekvadorskoj Seriji A. 33-godišnjak će u novom klubu nositi dres sa brojem 25, isti kao što je nosio i u Manchester Unitedu.

Nema sumnje kako će ostati zapamćen kao legenda među navijačima Uniteda. Za klub je ukupno nastupio 339 puta u deset godina provedenih na Old Traffordu, a tokom tog vremena je osvojio dva puta Premier ligu, FA Kup i Europsku ligu.

Također je u sezoni 2011/12 osvojio nagradu Sir Matt Busby za igrača godine u klubu, te je bio u timu sezone u Premier ligi tokom svoje prve sezone nakon dolaska u United, odnosno sezone 2009/10. U posljednjih nekoliko godina je važio za jednog od najboljih igrača tima, zbog čega je zasluženo nosio kapitensku traku.

Ipak, prošle sezone se nije baš naigrao u crvenom dresu. Skupio je tek devet nastupa u svim takmičenjima, te je i njemu bilo jasno kako je pravo vrijeme da krene dalje. Prije dolaska na Old Trafford, Valencia je proveo tri sezone u Wigan Athleticu, a također je u rodnom Ekvadoru ranije u karijeri nastupao za El Nacional, te za Villarreal i Recreativo u Španjolskoj.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!