Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Pogba nije toliko dobar kao Mikel!

Bivši defanzivac Manchester Uniteda, Paul Parker, tvrdi da je John Obi Mikel bolji defanzivni vezni nego Paul Pogba.

Pogba

Pogba je nedavno postao najskuplji igrač na svijetu, pošto je Manchester United za njega platio obeštećenje Juventusu od 93,8 miliona funti.

23-godišnjak se sprema za prvi nastup u dresu Uniteda nakon odlaska sa Old Trafforda 2012, ali još uvijek je upitno na kojoj poziciji ga vidi novi trener Jose Mourinho.

Pogba je na minulom Euru imao nešto defanzivniju ulogu u reprezentaciji Francuske, ali Parker ne misli da je dovoljno dobar na toj poziciji.

“Može li biti na nivou Roya Keanea ili Bryana Robsona? Čudim se da ima takvu ulogu u veznom redu”, rekao je Parker govoreći ekskluzivno za 888 sport.

“Nije dovoljno okretan da bi zatvarao protivničke igrače. Nema brze noge i njegova igra se zasniva na snazi. To bi moglo da predstavlja problem”.

“Na poziciji defanzivnog veznog bi bio promašaj jer nije Makele pa čak ni John Obi Mikel, jer je Mikelova najveća vrlina kvarenje protivničke igre. Pogba može igrati ofanzivnije, postizati golove, dijeliti lopte unaprijed, ali u utakmicama visokog tempa ne bi bio dovoljno dobar u povučenijoj ulozi.”

“Vidjeli smo da je na Euru izgledao izgubljeno u dužim periodima igre, kada Francuzi nisu bili u posjedu lopte. Pa kako će onda izgledati kada United ne bude imao loptu. Ni Fellaini ni Rooney ne mogu to igrati. Iza Ibrahimovića i Martiala mora biti promjena jer nema šanse da takav vezni red može iznijeti igru.”

KLADI SE NA BET365

Parker, koji je osvojio dvije titule sa Unitedom, takođe je razočaran što je klub potrošio astronomsku sumu novca za dovođenje Pogbe.

“Da je United potpisao Messija za sto miliona malo ko bi se žalio, što važi i za Ronalda, koji postiže golove i uliva strah protivničkim timovima”, dodao je Parker.

Oznake: