NaslovnicaVijestiPogledajte kako je izgledala u-17 ekipa Engleske prije deset godina: Samo dva...

Pogledajte kako je izgledala u-17 ekipa Engleske prije deset godina: Samo dva igrača su napravila korektnu karijeru

Pogledajte kako je izgledala u-17 ekipa Engleske prije deset godina: Samo dva igrača su napravila korektnu karijeru! Konačno su izborili finale! U-17 reprezentacija Engleske je nakon pobjede nad Brazilom rezultatom 3-1 uspjela izboriti nastup u finalu Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina.

u-17 ekipa Engleske

Nakon godina i godina bez uspjeha na reprezentativnom nivou u bilo kojoj selekciji, zadnjih godina Englezi igraju sve bolje i bolje, te su uspjeli da izbore nastup u finalu na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Još jedan hat-trick postigao je igrač Liverpoola Rhian Brewster – nakon tri gola u četvrtfinalu protiv Sjedinjenih Država – poslao je Engleze na nedjeljni konačni okršaj protiv Španjolske.

Ekipa sa igračima do 20 godina ostvarila je trijumf na Svjetskom prvenstvu, reprezentacija do 19 godina  osvojila je Europsko prvenstvo, a sada su i reprezentativci do 17 godina izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva. Novinari u Engleskoj su u euforiji, nogometaše već kuju u zvijezde i slične stvari.

>> Konačno: Liverpool odredio cijenu prema kojoj Coutinho može napustiti klub

No, samo zbog uspjeha u mlađim kategorijama ne znači da im je zajamčeno da imaju dugu i slavnu karijeru na seniorkom nivou. Baš kao što je i u prošlosti bilo. Mnogo očekivanja a na kraju razočarenje. Od ove generacije najviše se očekuje od Angela Gomesa iz Uniteda, Phil Fodena iz Citya i Brewstera iz Liverpoola.

[su_bonus]

Ali pred njima je dugačak put od mladih kategorija do seniorskog nogometa. Put u kojem se većina igrača izgubi. Zbog toga vam donosimo spisak reprezentativaca u-17 reprezentacije Engleske iz 2007. godine, a po našem skromnom mišljenu samo su dvojica uspjeli napraviti koliko toliko respektabilne karijere.

Jason Steele – Sunderland
Nana Ofori-Twumasi – Maidstone United
James Reid – Gainsborough Trinity
Henri Lansbury – Aston Villa
Krystian Pearce – Mansfield Town
Tommy Smith –  Ipswich Town
Danny Welbeck – Arsenal
Danny Rose – Tottenham
Rhys Murphy – Forest Green Rovers (on loan at Torquay)
Victor Moses – Chelsea
Nathan Porritt – Unattached
Dan Gosling – Bournemouth
Alex Smithies – QPR
Michael Woods – Hartlepool United
Jordan Spence – Ipswich Town
Gavin Hoyte – Eastleigh
Tristan Plummer – Hereford
Jonathan Franks – Hartlepool United
Ashley Chambers – Nuneaton Town
Medy Elito – Cambridge United
Wes Foderingham – Rangers

Dakle samo su Rose i Wellbeck zaigrali za seniorsku reprezentaciju Engleske, te su poprilično uspješni što govori podatak da su njih dvojica kombinirano odigrali 48 utakmica za selekciju Engleske. Ali na kakav način su bili tretirani prije deset godina, od njih smo očekivali mnogo veće stvari, baš kao što i očekujemo od ove generacije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!