NaslovnicaVijestiEvo zbog čega je prekinuta utakmica između PSG-a i Basaksehira

Evo zbog čega je prekinuta utakmica između PSG-a i Basaksehira

Nesvakidašnja situacija na Parku prinčeva, gdje je utakmica posljednjeg kola između PSG-a i Istanbul Basaksehira prekinuta zbog navodnih uvreda na rasnoj osnovi!

Utakmica Lige prvaka u Parizu, između PSG-a i Basaksehira prekinuta je poslije dvadesetak minuta igre. Četvrti sudac, Rumun Sebastian Coltescu, optužen je da je na rasnoj osnovi vrijeđao gostujuće nogometaše!

Demba Ba, koji je bio na klupi, dobio je crveni karton. Kada je glavni sudac prišao četvrtom i pitao kome treba da pokaže karton, on je odgovorio “ovaj crnac”.

To su čuli svi sa klupe i potpuno pobijesnili. Burno je reagovao pomoćni trener turske ekipe, nekadašnji napadač brojnih europskih klubova – Kamerunac Pierre Webo, kojeg su morali da odvuku od suca.

Demba Ba, takođe, nije mogao da se smiri: “Zašto ‘ovaj crni momak’? Kada je bijelac u pitanju, nikad ne bi rekao ‘ovaj bijeli’ momak, već samo ‘ovaj momak’. Zašto moraš da kažeš ‘ovaj crni momak'”, žustro je govorio Ba četvrtom sucu.

Gosti su napustili teren i vratili se u svlačionicu, a sa njima su se solidarisali i domaći, pa su i oni odbili da nastave utakmicu.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!