NaslovnicaVijestiPokrenut postupak protiv Manchester Cityja i Wigana, optuženi su za ovo

Pokrenut postupak protiv Manchester Cityja i Wigana, optuženi su za ovo

Nogometni savez Engleske (FA) optužio je danas klubove Manchester City i Wigan pošto nisu uspjeli da kontrolišu ponašanje svojih igrača tokom utakmice pete runde FA kupa.

Incident se dogodio sinoć, u završnici prvog poluvremena kada je sudija Anthony Taylor pokazao direktan crveni karton igraču Sitija Fabijanu Delphu zbog starta na nogometaša Wigana Maxa Powera.

Igrači oba tima su poslije starta Delpha okružili sudiju, a treneri Pep Guardola i Paul Cook su se sukobili pored terena, a zatim i u tunelu kada su ekipe na poluvremenu išle ka svlačionicama.

[su_premierleague]

Trećeligaš Wigan pobijedio je vodećeg u Premier ligi City sa 1:0 i prošao u četvrtfinale FA kupa.

FA je optužila oba kluba jer nisu uspjeli da kontrolišu svoje igrače, a klubovi imaju rok za žalbe do petka popodne.

Takođe, od klubova je traženo da pošalju svoje viđenje incidenta sa navijačima na kraju utakmice. Napadač Cityja Sergio Aguero se sukobio sa protivničkim navijačima koji su ušli na teren po završetku utakmice, dok su sa tribina stadiona Wigana raznim predmetima gađani policajci i redari.

Engleski savez naveo je da protiv Aguera neće biti pokrenut disciplinski postupak, a Sky je prenio da uprava Cityja razmatra da li da preduzme zakonske mjere, nakon što je Aguero rekao da ga je jedan navijač “verbalno zlostavljao i da ga je pljunuo”.

Wigan je naveo da će istražiti incident.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!