NaslovnicaVijestiPolicija u Bosni i Hercegovini uhapsila 17 osoba zbog 'lažnih dojava'

Policija u Bosni i Hercegovini uhapsila 17 osoba zbog ‘lažnih dojava’

Policija u Bosni i Hercegovini uhapsila je 17 osoba iz Foče koje se sumnjiče da su prevarili više od 300 kladioničara sa prostora bivše Jugoslavije i zapadne Europe. Riječ je o takozvanim “lažnim dojavama” koje su osumnjičeni prodavali kladioničarima koji su im prije toga uplaćivali određene svote novca.

policija u bosni

U bosanskohercegovačkoj policiji saopštavaju da je šteta višemilionska, te da je u ovoj akciji sa kodnim nazivom “Dojava” policija zaplijenila pet skupocjenih automobila marke Audi, BMW, WW, kao i više telefona i ostalih predmeta.

Ovakav način prevare je u Foči akutelan već nekoliko godina, pišu bosanskohercegovački portali. Riječ je o lancu osoba koje su varale kladioničare. Kako mediji u BIH saznaju, dio njih je imao samo zadatak promocije “lažnih dojava” na Facebooku.

Akciju su sproveli pripadnici policijske stanice u Foči u suradnji sa Upravom kriminalističke policije Republike Srpske i Federalnom upravom policije, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje i napredbi Osnovnog suda u Foči.

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

Mediji u BIH saznaju da među uhapšenima nema maloljetnika, te da je većini ovo prvo krivično djelo u dosijeu. U narednim danima policija će utvrditi tačan iznos koje su prevaranti nanijeli kladioničarima. Pretpostavlja se da se u Foči još lica bavi ovim načinom prevare, te da će u narednim danima biti saslušan veliki broj svjedoka.

Upozoravamo vas, ne nasjedajte na nikakve dojave putem “Facebooka”. Na Svijet Klađenja portalu već ste mogli pročitati članak posvećen ovom ‘fenomenu’ koji uzima novac lakovjernim ljudima sa ovih prostora već godima. U napisanom članku objasnili smo vam kako ovaj način prevare funkcioniše. Odvojite par minuta i pročitajte OVO, možda će vam pomoći da sačuvate svoj novac.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!