NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN PODVIG: Poljska liga prodala TV prava za nevjerovatan iznos i ušla...

NEVJEROVATAN PODVIG: Poljska liga prodala TV prava za nevjerovatan iznos i ušla u društvo tri najjače lige u Evropi

Iako je jačina poljskih klubova u europskim kupovima prilično loša posljednjih godina, njihova liga u smislu prodaje TV prava je zabilježila veliki uspjeh. Jučer je potpisan rekordan ugovor kada su u pitanju prava na prenose utakmica ove lige.

Poljska Ekstraklasa potpisala je dvogodišnji ugovor o prodaji TV prava koje su otkupile kako javna tako i komercijalna televizija, što je jedinstven primjer u Evropi. Na taj način, Poljaci su jednim udarcem ubili dvije muhe. Vratili su ligu na javnu tj. državnu televiziju, a također će i dobro zaraaditi od prodaje prava komercijalnoj televiziji.

Velika karijera je pred ovim mladićem: Bayern Muchen želi Luku Jovića, ali…

Prihod će biti 50% veći nego ranije a u dvije godine klubovi će između sebe podijeliti čak 116 milijuna eura. U budućnosti, nakon 2021. godine, iz vodstva lige, obećavaju još veće prihode i još bolje ugovore.

Utakmice će se prenositi u 4K tehnologiji kao što to sada rade u Premier ligi, Bundesligi i La Lige, a Ekstraklasa će tako postati tek četvrta liga u Europi, čije će utakmice gledatelji moći pratiti u ovom visoko kvalitetnom formatu.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!