Ponovo dvije Zlatne lopte: Kraj suradnje FIFA-e i France Footballa?

Međunarodna nogometna federacija, FIFA i francuski list France Football neće produljiti suradnju, bar ako je vjerovati mnogim svjetskim nogometnim listovima koji već par dana nagađaju ovakav rasplet događaja.

fifa-ballon

Kako prenosi španjolski ugledni list AS, nije postignut dogovor između novog predsjednika FIFA-e, Giannija Infantina i “Amaury grupe”, koja je vlasnik francuskog lista, što znači da ćemo opet imati najboljeg nogometaša po izboru novinara i urednika France Footballa, i drugu nagradu za koju glasaju selektori i kapetani nacionalnih timova.

Bet365 banner 300x250

FIFA je 2009. godine, pod rukovodstvom bivšeg predsjednika Seppa Blattera, platila 15 milijuna eura da bi se dodjeljivala samo jedna nagrada, a Infantino, prema izvorima španjolskog lista, ponovno želi izbor koji je potpuno pod okriljem FIFA-e. Prema nekim izvorima, svečana ceremonija te nagrade bila bi preseljena iz Züricha u London i ponovno bi se održavala u prosincu.

FIFA je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je France Football nagradu dodjeljivao od 1956. do 2009. godine (do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači) , a rekorderi su Michel Platini, Johan Cruijff i Marco van Basten, sa po tri nagrade.

Zajedničku nagradu dobivali su samo Lionel Messi (četiri puta) i Cristiano Ronaldo (dva puta).

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)