NaslovnicaVijestiPonovo odložena prodaja talijanskog velikana

Ponovo odložena prodaja talijanskog velikana

Prodaja talijanskog prvoligaškog nogometnog kluba Milan, čiji je većinski vlasnik Silvio Berlusconi, kineskim ulagačima ponovo je odgođena, iako je ranije najavljeno da će transakcija danas biti okončana.

prodaja italijanskog

Završetak transakcije prvobitno je bio planiran za prosinac, ali su Berlusconijev holding Fininvest i kineski Sino-Europe Sports dogovorili tromjesečno odlaganje pa je finalizacija ugovora bila zakazana za petak.

Potpredsjednik Milana Adriano Galliani, izjavio je, međutim, na sastanku dioničara da “uvjeti ugovora nisu ispunjeni tako da prodaja se ne može obaviti danas, kako je prvobitno planirano”.

Predstavnik malih dioničara Giuseppe Scala optužio je većinskog vlasnika, Fininvest, da nije transparentan i zatražio od kluba da otvorenije dijeli informacije. Fininvest je priopćio da razmatra mogućnost sastavljanja ugovora koji bi omogućio prodaju, a novi datum za konačno sklapanje posla trebalo bi biti 31. ožujka.

Prema ugovoru, vrijednost Milana fiksirana je na 740 milijuna eura, a kineski investitori su već uplatili 200 milijuna eura kao depozit. Berlusconi je tražio od investitora da u naredne tri godine potroše još 350 milijuna eura na jačanje kluba. Nogometni klub Milan je 18 puta bio prvak Italije i sedam puta prvak Europe, a Berlusconi je vlasnik Milana 30 godina.

Milan je trenutno na sedmom mjestu italijanske Serie A, imaju 47 bodova nakon 26 odigranih utakmica. Sljedeću utakmicu igraju sutra na svom stadionu protiv Chieva koji ima 12 bodova manje.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!