NaslovnicaVijestiPosljednjih pet pojačanja Rafe Beniteza u Liverpoolu - gdje su oni sada?

Posljednjih pet pojačanja Rafe Beniteza u Liverpoolu – gdje su oni sada?

Rafa Benitez će dobiti dobrodošlicu heroja kada se vrati na Anfield sa Newcastleom danas. Španjolski menadžer bio je zadužen za Liverpool šest sezona i u svojoj prvoj sezoni, doveo ih je do nezaboravnog trijumfa Lige prvaka i ‘čuda Istanbula” 2005. godine.

Posljednjih pet pojačanja

Godinu dana kasnije, herojska izvedba Stevena Gerrarda donijela je Benitezu FA kup godinu kasnije i zatim, tijekom 2008/09 sezone približio se osvajanju Premier lige više nego ijedan drugi menadžer prije njega, ali su eventualno pobijeđeni od strane Manchester Uniteda te godine.

Iako nije mogao izvući konačnu nagradu, osvajanje petog klupskog trofeja Lige prvaka u takvim nevjerojatnim okolnostima značilo je da će Benitez uvijek biti visoko cijenjen od strane svih iz Liverpoola.

Jedna stvar koju su navijači Liverpoola voljeli o Rafa Benitezu jeste bio njegov uspjeh na tržištu transfera. Xabi Alonso za 10 milijuna funti, Luis Garcia za 6 milijuna funti i Fernando Torres za 20 milijuna funti bili su samo tri transfera koje je Benitez uspio odraditi.

No, nije imao isti uspjeh do kraja karijere u Liverpoolu.

[su_bet_builder]

Odlučili smo pogledati njegova posljednja pojačanja kao Liverpoolovog menadžera i pitati: “Što im se dogodilo?”

Glen Johnson | 26. lipnja 2009. | 17.5 milijuna funti

Potpisivanje desnog beka se mora smatrati uspjehom nakon što je proveo šest sezona u klubu, igrajući 200 utakmica. Bio je u Stokeu prethodne tri sezone, ali se u odbi od 33 godine bori za minutažu.

Alberto Aquilani | 9. kolovoza 2009. | 17.1 milijun funti

Aquilani je trebao biti zamjena za Alonsa, ali Talijan nije bio uspješan na Anfieldu nakon ozljede. Igrao je samo 28 utakmica na svim natjecanjima prije posudbe u Juventus i Milan. Pridružio se Fioretini za stalno, gdje je imao dvije uspješne sezone prije nego što je otišao u Portugal, točnije Sporting. Sada se nalazi u Las Palmasu u La Ligi sa 33. godine.

Daniel Ayala | 16. kolovoz 2009. | 160.000 funti

Branič je odigrao samo pet utakmica za Liverpool i zasigurno nije bio sljedeći Sami Hyypia. U Hullu i Derbyju je igrao neko vrijeme dok nije prešao za stalno u Norwich. Zatim je posuđen Nottingham Forestu i Middlesbroughu – prije nego što je trajno potpisao za Middlesbrough u 2012. godini, gdje je i ostao.

[su_watch_live_football]

Sotirios Kyrgiakos | 21. kolovoz 2009. | 2 milijuna funti

Još jedan branič i jedno vrlo neiskusno pojačanje. Grčki igrač je igrao 49 puta za klub tijekom tri godine, gdje je pokušavao zamijeniti Jamie Carraghera i Hyypiu nakon što su otišli. On je otišao u njeački klub Wolfsburg i igrao tamo šest mjeseci prije povratka u Englesku na kratku posudbu u Sunderland. Završio je karijeru sa australskim klubom Sydneyom.

Maxi Rodriguez | 13. siječnja 2010. | 1.5 milijuna

Benitezovo posljednje pojačanje – i to prilično dobro pojačanje. 1.5 milijuna funti za igrača koji je postigao 17 golova u 73 nastupa za klub sa navijačima koji su napravili jednu vrlo privlačnu pjesmu za njega. Nakon što je napustio klub, igrao je za Newell’s Old Boys u Argentini za šest sezone, gdje je postigao impresivnih 56 golova u 159 utakmica. Sada se nalazi u Penarolu u Urugvaju, gdje je kao 37-godišnjak postigao osam golova u 18 utakmica.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!