NaslovnicaVijestiPostao je najbolji strijelac PSG-a svih vremena, a klub mu je poklonio...

Postao je najbolji strijelac PSG-a svih vremena, a klub mu je poklonio ovo

Napadač Paris Saint-Germaina Edinson Cavani nakon jučerašnjeg gola protiv Montpelliera postao je najbolji strijelac kluba svih vremena.

Cavani postao najbolji strijelac PSG-a

Urugvajski reprezentativac je postigao gol za vodstvo već u 11. minuti susreta, a to mu je bio ukupno 157. u 229. nastupu u dresu ‘Parižana’. Tako je oborio rekord Zlatana Ibrahimovića, koji je postigao 156 golova u samo 180 nastupa za klub.

[su_bbworld]

Paris Saint-Germain je na kraju slavio rezultatom 4-0, golove su još postigli i Neymar i Angel Di Maria, a Cavani je upisao i asistenciju kod drugog gola Neymara. Nakon utakmice, održana je ceremonija na Parku prinčeva kako bi se proslavio Cavanijev uspjeh. No, nitko nije mogao vjerovati kakav su poklon čelnici PSG-a dali svom novom najboljem strijelcu svih vremena.

Edinson je dobio umanjeni 2D model samog sebe. Nikakav poseban dres, šampanjac ili nešto slično što nogometaši obično dobiju za slične stvari. Ovaj poklon je sve prisutne iznenadio posebno zbog činjenice da je PSG jedan od najbogatijih klubova na svijetu u ovom trenutku, te su mnogi očekivali nešto veće i svečanije. Ipak, ono najvažije je da je Cavani zadovoljan nagradom koju je dobio.

Cavani postao najbolji strijelac PSG-a

Od trenutnih igrača PSG-a, nijedan se ne nalazi u top deset najboljih strijelaca, a samo još dvojica bivših igrača imaju više od 100 postignutih golova. Bivši portugalski napadač Pauleta je postigao 109 golova za klub, te se nalazi na trećem mjestu, dok je četvrti Dominique Rocheteau sa tačno 100 postignutih golova.

[su_watch_live_football]

Cavani se prilikom dodjele nagrade zahvalio navijačima na podršci, a nakon utakmice je u intervjuu za Canal+ rekao: “Ovo je nešto veličanstveno, jako sam emocionalan. U životu ne dobijate uvijek toliko topline. Jako sam sretan i zadovoljan što se nalazim ovdje.”

30-godišnjak igra sezonu iz snova. Uz Neymara je ubjedljivo najbolji igrač francuskog kluba ove sezone. Postigao je 27 golova u 31 nastupu u svim takmičenjima, od čega 21 gol u 22 nastupa u ligi, gdje je njegov tim vodeći sa 59 osvojenih bodova nakon 23 odigrana kola. ‘Parižani’ ispred drugoplasiranog Lyona imaju prednost od 11 bodova, ali su i odigrali utakmicu više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!