NaslovnicaVijestiPotez za poštovanje: Calhanoglu odbio da prima plate dok traje suspenzija

Potez za poštovanje: Calhanoglu odbio da prima plate dok traje suspenzija

Nogometaš Bayera iz Leverkusena Hakan Čalhanoglu odrekao se plaće i bonusa za vrijeme dok traje četveromjesečna suspenzija koju mu je izrekla Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zbog kršenja ugovora.

suspenzija

On je suspendiran jer je 2011. godine prekršio pravila ugovora, pošto je kao nogometaš mlade ekipe Karlsruhea uzeo 100.000 eura od Trabzona za dogovor o transferu u taj turski klub. On se poslije toga predomislio i produžio ugovor sa Karlsrueom, a 2013. godine prešao je u Hamburg. Godinu dana kasnije potpisao je za Bayer Leverkusen.

“Bayer nema ništa s događajima iz tog razdoblja. Ali, klub je žestoko pogodila suspenzija u sportskom i financijskom smislu. Zbog toga ne želim da nanosim štetu klubu”, naveo je 22-godišnji Čalhanoglu u priopćenju.

Turski nogometaš se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei, koji je prošlog tjedna odbio žalbu i odredio da Čalhanoglu mora platiti 100.000 eura kompenzacije Trabzonu. Uprava Bayera je ljuta, pošto će njen igrač propustiti ostatak sezone u Bundesligi i predstojeće utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

“Iako Bayer Leverkusen nema ništa s događajima iz 2011. godine, mi smo žestoko kažnjeni. Sada će nam, tijekom odlučujućeg dijela sezone, nedostajati vrlo važan igrač”, rekao je sportski direktor Bayera Rudi Voller.

Čalhanoglu će nastaviti trenirati s ekipom i podržavat suigrače kao punopravan član ekipe, što će mu pomoći da ostane u formi, navodi se u priopćenju. On će, također, propustiti utakmicu Turske i Finske krajem ožujka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!