NaslovnicaVijestiPotop Barce u Rimu: 'Vučica' na krilima Džeke prošla u polufinale Lige...

Potop Barce u Rimu: ‘Vučica’ na krilima Džeke prošla u polufinale Lige prvaka!

Večeras su odigrani uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka, a iznenađenje večeri priredila je Roma, koja je slavila rezultatom 3-0 protiv Barcelone, te tako prošla u narednu fazu takmičenja po prvi put od davne 1984. godine.

Roma slavila protiv Barcelone

‘Rimska vučica’ je oštro krenula već od prve minute, a u 6. minuti gol za vodstvo na asistenciju Danielea De Rossija postigao je fenomenalni Edin Džeko.

S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a Giallorosi nisu prestali napadati ni početkom drugog poluvremena. U 58. minuti ubjedljivo najbolji igrač na terenu večeras, Edin Džeko, izborio je penal koji je u gol pretvorio kapiten tima De Rossi.

Zatim je uslijedila prava drama, domaćin je bacio sve karte u napad, a to im se isplatilo osam minuta prije kraja susreta, kada je mrežu nakon kornera zatresao Kostas Manolas sjajnim udarcem glavom.

[su_champions_league]

Katalonski tim je tako uspio prosuti prednost od čak 4-1 iz prvog susreta, a najvećeg krivca zbog ovog ispadanja navijači Barcelone vide u treneru Ernesteu Valverdeu, koji do minut prije trećeg primljenog gola nije napravio niti jednu izmjenu, iako su njegovi igrači izgledali pogubljeno na terenu.

U drugom susretu odigranom večeras, Liverpool je ovjerio prolazak dalje pobjedom na gostovanju kod Manchester Cityja rezultatom 1-2 (1-5). Tim Pepa Guardiole je poveo nakon samo dvije minute igre, kada je gol postigao Gabriel Jesus. Ipak, početkom drugog poluvremena, izabranici Jurgena Kloppa su se probudili, a fenomenalni Mohamed Salah je bacio ‘Građane’ na koljena golom za izjednačenje u 56. minuti, da bi u 77. minuti susreta gol za potpuni preokret postigao Roberto Firmino.

Liga prvaka – četvrtfinale:

Roma 3-0 Barcelona (Džeko, De Rossi, Manolas)
Manchester City 1-2 Liverpool (Jesus / Salah, Firmino)


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!