NaslovnicaVijestiPotpredsjednik Barce objasnio šta se zapravo desilo kod Neymarovog transfera

Potpredsjednik Barce objasnio šta se zapravo desilo kod Neymarovog transfera

Potpredsjednik Barcelone Jordi Mestre objasnilo je šta se zapravo desilo prilikom Neymarovog transfera u PSG prošlog ljeta, rekordnog iznosa u svijetu klupskog nogometa.

PSG je platio izlaznu klauzulu Brazilca u vrijednosti od nevjerovatnih 222 milijuna eura, učinivši tako Neymara ubjedljivo najskupljim nogometašem u povijesti, i to više nego dvostruko od dotadašnjeg rekorda.

Jordi Mestre, potpredsjednik Barcelone, rekao je kako nije ni slutio da će doći do Neymarovog transfera, te je čvrsto vjerovao da će brazilski napadač ostati na Camp Nou, govoreći kako je bio “2oo% siguran” u to.

[su_watch_live_football]

“Ono što me je najviše pogodilo je način na koji se to desilo”, otvorio je dušu Mestre za katalonski Diario Sport.

“Na turneji smo razgovarali sa njim i njegovim ocem, ali oni nisu bili otvoreni. Da je došao i rekao nam da želi da ide, poput Fabregasa, Pedra, Alexisa i Mascherana, postigli bismo dogovor.”

“Ali ne možete praviti frku na takav način. On je se sa nama igrao miša i mačke. Stiglo je dotle da kada smo vidjeli kamo sve to vodi, rekli smo da mu nećemo isplatiti bonus lojalnosti za produžetak ugovora.”

Transfer glasine: Chelsea želi igrača Barcelone, Simeone odbio priliku da preuzme klub iz Engleske, Atletico I Barca prave veliku razmjenu igrača

Veznjak kojeg Jose Mourinho želi potpisati na ljeto: Portugalcu je očajnički potrebna ova zvijezda

Mestre tvrdi kako je Neymarovo ponašanje izazvalo inflaciju na nogometnom tržištu.

“Nije nam rekao ništa. Da je to uradio, PSG bi mogao da ga dovede za manje novca, a nas bi nakon toga također manje koštala pojačanja”, dodao je dužnosnik katalonskog kluba.

“Neymarov nastup je stvorio inflaciju i haos na nogometnom tržištu. Mogli smo uštedjeti mnogo novca, te biti pošteđeni sve te medijske buke”, požalio se potpredsjednik Blaugrane.

I zaista, nakon Neymarovog transfera Barca je bila prinuđena da za Dembela iskešira čak 105 milijuna eura, a za Coutinha 120 milijuna i to bez bonusa.

Pored toga, u posljednje vrijeme kruže glasine kako je madridski Real zainteresiran za Neymara, te da je spreman da ponudi i do nezamislivih 400 milijuna eura, i tako izazove još jedan tektonski potres u svijetu nogometa. Naravno, zasad se sve svodi na spekulacije, no vidjećemo šta će donijeti vrijeme.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!