NaslovnicaVijestiEdin Terzić na ivici otkaza u Borussiji Dortmund

Edin Terzić na ivici otkaza u Borussiji Dortmund

Borussia Dortmund, jedan od najpoznatijih njemačkih nogometnih klubova, nalazi se pred teškim vremenima, a trener Edin Terzić je pod sve većim pritiskom nakon niza loših rezultata ove sezone. Klub koji trenutno zauzima peto mjesto Bundeslige s 20 bodova zaostatka za vodećim Bayer Leverkusenom nije ispunio očekivanja zbog čega je Terziću postavljen ultimatum.

Dortmund je u 23 odigrane utakmice ove sezone osvojio samo 41 bod, a posljednji poraz od Hoffenheima kod kuće rezultatom 3:2 samo je pogoršao situaciju. Prethodno su u gostima kod Wolfsburga remizirali 1:1. Sada je plasman u Ligu prvaka ozbiljno ugrožen, što je dovelo do odluke uprave kluba da postavi ultimatum Terziću.

Prema informacijama iz izvora bliskih čelnicima Dortmunda, Terzić je dobio ultimatum da ne smije izgubiti nijednu od sljedeće dvije utakmice, protiv Union Berlina i Werdera iz Bremena. “Iduće dvije utakmice protiv Uniona i Werdera su vrlo važne. Ako Borussia izgubi barem jednu utakmicu, moguće je da će Terzić dobiti otkaz, jer nema pomaka u Borussijinoj igri”, rekao je izvor za Bild.

Terzić je bio pod dodatnim pritiskom s obzirom na to da bi plasman u četvrtfinale Lige prvaka mogao biti ključni faktor koji bi mu spasio posao. U prvom susretu osmine finala Dortmund je remizirao 1:1 na gostovanju kod PSV-a, a revanš je na rasporedu 13. ožujka u Njemačkoj.

Edin Terzić preuzeo je Borussiju u prosincu 2020. godine, a do sada je momčad vodio u 111 utakmica. Prije toga bio je pomoćni trener u klubu, ali iu West Hamu i Bešiktašu gdje je radio s trenerom Slavenom Bilićem. Sada se čini da je Terzić pred izazovom da zadrži trenerski posao u Borussiji Dortmund.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!