NaslovnicaVijestiPotpredsjednik Monaca otkrio pravi razlog zbog kojeg su Manchester Unitedu prodali Martiala

Potpredsjednik Monaca otkrio pravi razlog zbog kojeg su Manchester Unitedu prodali Martiala

Potpredsjednik Monaca Vadim Vasilyev otkrio je kako je njegov klub bio primoran prodati zvijezdu tima Anthonyja Martiala Manchester Unitedu zbog financijskog fair playa.

Potpredsjednik Monaca otkrio pravi razlog zbog kojeg je otišao Martial

Francuski reprezentativac je na Old Trafford stigao 2015. godine u transferu vrijednom čak 60 miliona eura.

Vasilyev je u izjavi za L’Equipe rekao: “2015. smo bili primorani prodati Martiala i još nekoliko zvijezda kako bismo ispunili uvjete financijskog fair playa, tako da je to bila obavezna prodaja.”

“Međutim, trenutno smo financijski sigurni. Prodajete samo onda kada mislite da je pravo vrijeme za to. Morate prihvatiti rizik, a upravo prihvatanjem rizika smo stigli do stanja u kojem se trenutno nalazimo.”

[su_live_koeficijenti_v2]

Iako dolaskom Josea Mourinha na klupu ‘Crvenih vragova’ Martial nije dobijao previše prilika, ipak je pružio nekoliko sjajnih nastupa prošle sezone.

Ukupno je za klub sa Old Trafforda postigao 27 golova u 95 nastupa u svim takmičenjima, te je osvojio FA Kup, Europsku ligu i Liga kup.

Monaco je, s druge strane, nakon osvojenog prvenstva prošle sezone prodao nekoliko zvijezda i ovog ljeta, a među svučnijim imenima koja su napustila klub su Bernardo Silva, Benjamin Mendy, te Tiemoue Bakayoko.

[su_premierleague]

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!