NaslovnicaVijestiPovećana kazna Josipu Šimuniću

Povećana kazna Josipu Šimuniću

Bivšem reprezentativcu Hrvatske, Josipu Šimuniću, povećana je kazna zbog povika “Za dom spremni” na utakmici protiv Islanda 2013. godine.

kazna

Šimunić će morati da plati petostruko veću kaznu od prvobitne (5.000 kuna), koja je nakon žalbe tužiteljstva uvećana na 25.000 kuna (3.317 eura).

Visoki upravni sud u Zagrebu prihvatio je žalbu državnog tužiteljstva da se poveća kazna Šimuniću, koji trenutno radi u stručnom stožeru reprezentacije Hrvatske.

“Optuženik je proglašen krivim da je 19. studenog 2013. u Zagrebu, na stadionu Maksimir, nakon utakmice Hrvatske i Islanda, a za vrijeme dok su se na stadionu još uvijek nalazili navijači, uzeo mikrofon i izašao na sredinu terena i prema gledateljima uzviknuo” za dom “, na što su oni uzvratili” Spremni “. Pritom je bio svjestan da taj uzvik simbolizira službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog režima Nezavisne Države Hrvatske, odnosno da predstavlja manifestaciju rasističke ideologije, prezir prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti, kao i trivijalizovanja žrtava zločina protiv čovječnosti “, navodi se u priopćenju Suda.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zbog toga poteza suspendirala je Šimunića na 10 utakmica i 30.000 švicarskih franaka, zbog čega je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu i neslavno završio karijeru.

14. prosinca 2014, Šimunić se povukao iz profesionalnog nogometa, a poslednji klub za koji je nastupao bio je zagrebački Dinamo. U karijeri je nastupao još i za Melbourne Knights, Hamburger, Herthu i Hoffenheim. Dres reprezentacije Hrvatske oblačio je 105 puta, te zabio 3 pogotka.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!