Povratak David Luiza će promijeniti neke stvari za Chelsea

Povratak David Luiza će promijeniti neke stvari za Chelsea. Najviše začuđujući transfer ovog ljeta je David Luizov povratak u Chelsea za 30 milijuna funti.

Povratak David Luiza

Plavci su dozvolili da Brazilac napusti Stamford Bridge zbog PSG-a za 50 milijuna funti prije dvije godine, u to vrijeme, navijači Chelseaja su bili oduševljeni velikom naknadom za njihovog neuvjerljivog braniča.

Dakle, dolazak 29-godišnjaka je svakako podigao obrve među navijačima Chelseaja.

Nakon što je potrošio 30 milijuna funti na njemu, Antonio Conte sigurno ima velike planove za Luiza. No, koji su to planovi.

Pa, jedna prednost je da Luiz može igrati i kao centralni-branič i kao zadnji vezni igrač.

Conte je dobio puno pohvala za vrijeme Eura 2016, kada je njegova formacija 3-1-4-2 pomogla njegovom talijanskom timu da obilježi konkurenciju pred okrutne jedanaesterce i poraza od Njemačke u četvrtfinalu.

Međutim, to nije formacija koju smo vidjeli u Chelseaju. On se opredijelio za tradicionalnu 4-2-3-1. Ovaj pristup je Chelsea koristio u sve tri utakmice ove sezone u Premier ligi i unatoč Luizovom dolasku teško da će talijanski stručnjak promijeniti te stvari za sada.

Dakle, ako Conte bude igrao sa formacijom 4-2-3-1, tu su Terry i Gary Cahill, gdje će Luiz igrati?

Uprkos tome što je igrao za PSG prethodne dvije sezone, čini se kao da Luiz još uvijek nije naučio kako se obraniti. Poteklog vikenda, on je dobio ocjenu 2/10 za nastup protiv Monaca, u susretu u kojem su izgubili sa 3-1.

Euro Soccer BONUS

Dakle, ne izgleda da će Luiz zamijeniti Terryja ili Cahilla u središtu obrane. Međutim, s Kurt Zoumom, koji se još uvijek oporavlja od dugoročne ozljede, Luiz može djelovati kao pokriće ako ova dva engleska braniča budu povrijeđeni ili umorni u međuvremenu.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)