NaslovnicaVijestiPOVRATAK UMJETNIKA: Ronaldinho potvrdio novu destinaciju

POVRATAK UMJETNIKA: Ronaldinho potvrdio novu destinaciju

Povratak umjetnika i jednog od najboljih igrača kojeg je svijet ikada vidio. Naime, 35-godišnjak je napustio Brazilski klub Fluminense u septembru, nakon uzajamnog raskida ugovora. Ali, legenda se odlučila vratiti nakon pred-sezonskih utakmica u US.

POVRATAK UMJETNIKA

Ronaldinho se vraća u svoj stari klub Fluminense u januaru da bi mogao igrati na Florida Kupu. Fluminenseu se pridružio u julu, ali nakon samo tri mjeseca je raskinut ugovor. Dva puta imenovan za Fifinog igrača godine, Ronaldinho još uvijek je zvanično bez kluba, ali sada je spreman da se suoči sa Shakhtarom Donetskom i Internationalom u turniru koji će se igrati u januaru.

“Idemo u Orlando da igramo Florida Kup, i zbog marketinga i brenda, Ronaldinho će igrati za nas,” rekao je predsjednik Fluminensea.

“Ronaldinho i Fluminense imaju veliko međusobno poštovanje. I za Američko tržište on je vrlo atraktivan igrač.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Svoju nogometnu karijeru započeo u Gremiju, gdje je njegov prirodni talent uskoro skrenuo pažnju nogometnog svijeta. Tokom 4 sezone što ih je tamo proveo, od 1997. do 2001, Ronaldinho je izborio i mjesto u brazilskoj reprezentaciji. Osvojio je Copa America 1999. godine, postigavši 6 golova, uključujući vrlo upečatljiv potez protiv Venecuele.

2001. godine Ronaldinho je odlučio iskušati sreću u evropskom nogometu te potpisao ugovor po kojem je zaigrao u francuskoj ligi, tačnije u PSG-u. Iako mu uspjeh za vrijeme igranja za PSG nije bio zadovoljavajući, Ronaldinho je nastavio pobjeđivati s Brazilom, osvojivši Svjetskog prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Ronaldinho je potpisao ugovor s Barcelonom u 2003. godine prateći stope mnogih njegovih izvrsnih sunarodnjaka koji su imali uspješne karijere u tom klubu: Evaristo, Ronaldo, Romário i Rivaldo.

Već nakon prve utakmice u Barceloninom dresu fanovi su bili oduševljeni Ronaldinhovim magičnim nogometnim talentom. Njegova sposobnost da u potpunosti promijeni tok igre veličanstvenim solo prodorom izborila mu je mjesto u vrhu Barceloninog napada, stvorivši od njega veliku nogometnu ikonu na početku novog milenija. Za vrijeme njegove prve sezone tim je nanizao 17 utakmica bez poraza i završio na drugom mjestu španske lige, osiguravajući time direktno učešće u Ligi prvaka. Uspjesi su se nastavili u sljedećoj sezoni, 2004/05, a Ronaldinho i ostatak Barcine ekipe zauzeli su čvrsto mjesto na vrhu tabele, što ih je dovelo do osvajanja titule prvaka Španije.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!