NaslovnicaVijestiPoznat klub u koji je Lionel Messi želio preći prošlog ljeta

Poznat klub u koji je Lionel Messi želio preći prošlog ljeta

Lionel Messi je, kako navodi Mundo Deportivo, prošlog ljeta bio spreman na odlazak u Manchester City, ali “Građani” su ipak odbili platiti njegovu otkupnu klauzulu.

Lionel Messi želio napustiti Barcelonu prošlog ljeta

Nakon što je u to vrijeme bio proglašen krivim, a kasnije dobio i 21-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog utaje poreza, 29-godišnjak je postao razočaran i želio je napustiti klub u kojem je proveo cijelu karijeru.

Ova vijest se pojavila samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da Cristiano Ronaldo želi napustiti Real Madrid nakon što je i on također optužen za utaju poreza od strane španjolskih tužitelja.

Poput Ronalda, Messi i njegova porodica su bili uznemireni tom odlukom, te je Argentinac rekao predsjedniku kluba Josepu Mariji Bartomeuu da želi otići i ponovo raditi sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom u novom klubu.

Iako je katalonski klub ostao pri odluci da ga neće prodati ni za kakvu cifru, ipak nisu mogli ništa protiv njegove otkupne klauzule, koja iznosi 250 miliona eura.

Iako su čelnici Manchester Cityja bili upoznati sa tim da Messi želi doći na Etihad, ipak nisu bili spremni ponuditi toliko novca.

Mundo Deportivo također navodi da su Bartomeu i potpredsjednik Jordi Mestre, kao i njegov suigrač Luis Suarez uspjeli nagovoriti Messija da ostane u klubu.

Sada, punih 12 mjeseci nakon događaja od prošlog ljeta, Lionel je ponovo zadovoljan u Barcinom dresu, a uskoro se očekuje i potpis novog ugovora, koji bi ga trebao zadržati na Camp Nouu do kraja igračke karijere.

[su_bonus]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!