NaslovnicaVijestiPoznata glavna meta Josea Mourinha u zimskom prelaznom roku

Poznata glavna meta Josea Mourinha u zimskom prelaznom roku

Nakon što je potrošio dosta novca u ljetnom prelaznom roku, Manchester United po svemu sudeći ne planira trošiti toliko na pojačanja u nadolazećem zimskom prelaznom roku. Navodno, Jose Mourinho na svom radaru ima samo jednu metu, a u pitanju je veznjak.

Soler stiže u United

Iako je proteklog ljeta jasno dao do znanja da želi dovesti četvoricu igrača, on je dobio samo trojicu, Romelua Lukakua, Victora Lindelofa i Nemanju Matića. Pored njih, velika želja portugalskog stručnjaka bio je i hrvatski reprezentativac i krilni igrač Intera Ivan Perišić, ali je na kraju odlučio produžiti ugovor sa talijanskim velikanom.

[su_no1forfootball]

Čelnici Manchester Uniteda se vjerovatno neće vraćati po njega ove zime, već će pokušati dovesti drugog igrača. Prema pisanju The Independenta, u pitanju je mlada zvijezda Valencije Carlos Soler.

Centralni veznjak, koji može igrati i na poziciji desnog krila, igra u sjajnoj formi pod vodstvom novog trenera Marcelina. ‘Šišmiši’ su još uvijek bez poraza i nalaze se na drugom mjestu u La Ligi, te imaju samo četiri boda manje od prvoplasirane Barcelone.

20-godišnji Soler je debitovao za prvi tim kluba sa Mestalle tek prije manje od godinu dana, ali od tada je jedan od njihovih ključnih igrača. Ove sezone je u 11 nastupa postigao jedan gol, te podijelio četiri asistencije.

Svojim nastupima je privukao pažnju mnogih europskih velikana, a ove zime je prva meta Josea Mourinha, koji smatra kako njegovom timu nedostaje kreativnosti u veznom redu.

Soler bi navodno trebao koštati oko 45 miliona eura, ali ‘Crveni vragovi’ će u transfer pokušati uključiti i Andreasa Pereiru, koji se trenutno nalazi na posudbi u španjolskom klubu.

United je trenutno drugoplasiran u Premier ligi sa 23 osvojena boda nakon 11 odigranih kola, čak osam manje od vodećeg Manchester Cityja, koji je neporažen ove sezone.

U sljedećem kolu će na Old Traffordu ugostiti Newcastle United, koji je ostvario samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, a u posljednja dva kola su pretrpjeli neočekivane poraze protiv Burnleya u gostima, te Bournemoutha kod kuće.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!