Poznata zemlja u kojoj će se održati Svjetsko prvenstvo 2024. godine?

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) praktično je zabranila svojim članicama iz Europe i Azije da se kandidiraju za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, pa je Sjeverna Amerika postala snažan favorit za dobivanje domaćinstva tog natjecanja.

ZURICH, SWITZERLAND - OCTOBER 20:  FIFA World Cup Trophy is presented after the FIFA Executive Committee Meeting on October 20, 2011 in Zurich, Switzerland. During this third meeting of the year, held on two days, the FIFA Executive Committee will approve the match schedules for the FIFA Confederations Cup Brazil 2013 and the 2014 FIFA World Cup Brazil.  (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)

FIFAj e navela da njene članice iz Europe i Azije ne bi trebalo da se kandidiraju za domaćina Mundijala 2026. godine, pošto će se na tim kontinentima održati naredna dva, u Rusiji 2018. godine i četiri godine kasnije u Kataru.

Bet365 banner 300x250

Europa će biti na čekanju ako “nijedna od pristiglih ponuda ne bude ispunjavala stroge tehničke i financijske uvjete”. To se najvjerojatnije, kako stvari stoje, neće dogoditi, pošto se očekuje kandidatura SAD, bilo posebno ili zajedno s Kanadom i Meksikom.

Članak savjeta Fife i predsjednik Nogometnog saveza SAD Sunil Gulati rekao je da je odluka “promijenila sliku” natjecanja za Mundijal 2026. godine. FIFA favorizira zajedničku organizaciju turnira među susjednim zemljama, a zajednička kandidatura tri zemlje bila bi popularna ako se format promijeni i na Mundijalu bude sudjelovalo 40 ili 48 ekipa. Svjetsko prvenstvo prije dvije godine održalo se u Brazilu, a ono prije šest godina, koje će u sjećanju ostati zbog tamo popularnih ‘vuvuzela’, u Južnoj Africi.

FIFA će odluku o promjeni formata donijeti 9 ili 10. siječnja u Zürichu.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)