NaslovnicaVijestiPoznato ko će biti domaćin Europskog prvenstva 2024. godine?!

Poznato ko će biti domaćin Europskog prvenstva 2024. godine?!

Kako stvari stoje, djeluje da je skoro izvijesno ko će biti domaćin Europskog prvenstva 2024. godine. Dvije zemlje su istakle kandidaturu, ali iz UEFA su praktički nagovijestili izbor domaćina.

Europska fudbalska unija izrazila je u petak zabrinutost zbog nepoštivanja ljudskih prava u Turskoj koja je kandidat za domaćina Europskog prvenstva 2024. godine.

U toku sljedeće sedmice UEFA će objaviti ko će biti domaćin Europskog prvenstva 2024. godine, a pored Turske kandidovala se i Njemačka.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

UEFA je u petak izrazila zabrinutost zbog represivne politike režima predsjednika, Recepa Tayyipa Erdogana, kao i nedostatku prijedloga u kandidaturi koji bi trebalo da pokažu način na koji će biti zaštićena ljudska prava.

Izvršni komitet UEFA glasat će o domaćinu Europskog prvenstva 2024. u četvrtak, a isti taj odbor koji je Turskoj dodijelio organizaciju finala Lige šampiona 2020. godine sada izražava zabrinutost zbog kršenja ljudskih prava.

“Nedostatak akcionog plana u vezi sa ljudskim pravima je stvar za zabrinutost”, saopšteno je iz UEFA-e.

Istovremeno, to će pokušati da iskoristi Njemačka koja dosta pažnje u kampanji za organizaciju Europskog prvenstva upravo polaže na političku situaciju u Turskoj, a iz UEFA-e kažu da su zadovoljni kandidaturom ove zemlje.

“Kandidatura Fudbalskog saveza Njemačke je kvalitetna i ispunjava sva očekivanja kada je riječ o političkim pitanjima, društvenoj odgovornosti, održivosti i ljudskim pravima”, saopšteno je.

Dodatni problem za Tursku je i ograničeno reklamiranje alkoholnih proizvoda što bi moglo da dovede do konflikta UEFA-e sa sponzorom – kompanijom koja proizvodi pivo i ima pravo reklamiranja i točenja alkohola na mečevima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!