NaslovnicaVijestiPoznato koga Arsenal želi dovesti kao zamjenu za Mesuta Ozila

Poznato koga Arsenal želi dovesti kao zamjenu za Mesuta Ozila

Prema pisanju engleskih novina Daily Mirror, Arsenal će kao zamjenu za Mesuta Ozila pokušati dovesti veznog igrača Schalkea Leona Goretzku.

Arsenal dovodi Goretzku

Njegov ugovor ističe na kraju trenutne sezone, baš kao i Ozilov, te ga Wenger želi dovesti kao zamjenu za Mesuta. Pored Arsenala, interes za dovođenje 22-godišnjeg njemačkog reprezentativca pokazali su mnogi europski velikani, uključujući Manchester City, Bayern, Liverpool, te Juventus.

Arsenal dovodi Goretzku?

Čelnici Schalkea su mu nedavno ponudili novi ugovor i ukoliko ga Goretzka odbije, njemački klub će biti primoran da ga proda već ove zime kako bi zaradio bar nešto na njemu.

Schalke je napravio veliku grešku ne produživši ugovor Seada Kolašinca, koji je stigao upravo u Arsenal kao slobodan igrač i trenutno je jedan od najboljih igrača u Premier ligi na svojoj poziciji.

U Arsenalu još uvijek nije poznata budućnost glavnih zvijezda Alexisa Sancheza i Mesuta Ozila. Nijedan od njih još nije produžio ugovor, a Wenger je nedavno izjavio kako im je dao vremena do kraja godine da odluče da li planiraju ostati na Emirates stadionu ili ne.

Alexis Sanchez je već duže vrijeme na radaru Manchester Cityja i Pepa Guardiole, koji ponovo želi raditi s njim, dok su se jučer pojavile informacije kako Barcelona priprema ponudu vrijednu 20 miliona eura za Mesuta Ozila.

[su_oglas]

Defanzivac Arsenala Nacho Monreal smatra kako će i Alexis Sanchez i Mesut Ozil produžiti ugovore, te da su zadovoljni u klubu.

“Osjećam kako će ostati u klubu obojica”, rekao je Španjolac.

“Nikad u svlačionici nismo razgovarali o njihovoj navodnoj želji za odlaskom, baš nikad. Predani su timu i vidjet ćemo što će se dogoditi.”

‘Topnici’ su proteklog vikenda slavili u velikom derbiju sjevernog Londona protiv Tottenham Hotspura pobijedivši rezultatom 2-0. Golove su postigli Shkodran Mustafi i Alexis Sanchez.

Šestoplasirani Arsenal tako poslije 12 odigranih kola ima 22 osvojena boda, baš kao i Liverpool, koji se nalazi na petom mjestu. Četvrti je Tottenham Hotspur sa osvojenim bodom više, dok su ispred njih Chelsea, te Manchester United. Ubjedljivo vodeći je Manchester City sa 34 osvojena boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!