NaslovnicaVijestiPoznato tko će biti novi izbornik Nizozemske

Poznato tko će biti novi izbornik Nizozemske

Dick Advocaat postat će izbornik Nizozemske po treći put, prenosi De Telegraaf, a na tom mjestu naslijedit Dannyja Blinda koji je smijenjen zbog loših rezultata.

izbornik nizozemske

Advocaat ima ugovor s Fenerbahceom do prvog lipnja, ali je već zatražio od turskog kluba da mu dozvole da debitira na klupi nacionalnog tima protiv Maroka nekoliko dana prije isteka obveza.

Nizozemac bi u tom slučaju po treći put postao izbornik “oranja” pošto je prethodno predvodio reprezentaciju svoje zemlje u razdoblju od 1992-1994 i od 2002-2004, dok je prije toga radio i kao asistent. Očekuje se da će mu pomoćnik biti legendarni nogometaš Milana Ruud Gullit koji se trenerskim poslom nije bavio šest godina, a posljednji tim koji je predvodio bio je ruski Terek.

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

Njih dvojicu očekuje težak posao u narednom razdoblju pošto Nizozemska zauzima četvrtu poziciju, iza Francuske, Bugarske i Švedske, u kvalifikacijama za predstojeće SP u Rusiji. Ekipa na prethodnih pet susreta ima učinak od po dvije pobjede i poraza uz jedan neriješeni rezultat, a naredni kvalifikacioni duel igraće u rujnu protiv Luksemburga.

Oni će teško uspjeti izbore prvu poziciju koja bi im donijela direktan plasman na šampionat pošto za tricolorima zaostaju šest bodova, a mnogo realnija opcija je da se bore za drugo mjesto i plasman u play-off.

Nizozemci su posljednji značajniji uspjeh ostvarili prije tri godine kada su bili treći na SP u Brazilu, a prošle godine nisu uspjeli kvalificirati na prvenstvo Starog kontinenta koje je održano u Francuskoj na kome su sudjelovale rekordne 24 ekipe. Advocaat je u trenerskoj karijeri, koja traje od 1980. godine, predvodio između ostalih i PSV, Rangers, Borusiju iz Moenchengladbacha, Zenit, AZ Alkmaar, a bio je i izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Srbije i Rusije.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!