NaslovnicaVijestiPoznato zbog čega je otkazan transfer Xabija Alonsa u Arsenal

Poznato zbog čega je otkazan transfer Xabija Alonsa u Arsenal

Bivši igrač Liverpoola Xabi Alonso otkrio je da je bio na pragu prelaska u Arsenal 2009. godine, ali ‘Topnici’ su nudili tri miliona manje od cijene koju su ‘Redsi’ tražili za njega.

Poznato zbog čega je otkazan transfer Xabija Alonsa u Arsenal

Alonso je u Liverpoolu osvojio Ligu prvaka, pogodivši u nevjerovatnom finalu i preokretu protiv AC Milana u Istanbulu, a također je osvajao i FA Kup, Community Shielf i Superkup pod vodstvom Rafaela Beniteza.

Međutim, u posljednjoj sezoni Benitez mu je dao do znanja da više ne računa na njega, te da planira dovesti Garetha Barryja kao njegovu zamjenu. Alonso je na kraju završio u Real Madridu, a otkrio je da je bio na pragu prelaska u Arsenal, ali londonski klub nije ponudio dovoljno novca.

“Nakon što mi je Rafa rekao da me mora prodati, odgovorio sam: ‘Naravno Rafa. Moram prihvatiti to, vi ste taj koji donosi ovakve odluke.'”

“Juventus i Arsenal su slali ponude, koje su bile 3 miliona manje od onoga što je klub tražio za mene. Liverpool je tražio 18 miliona funti, a Arsenal i Juventus su ponudili po 15 miliona, tako da se ti transferi nikad nisu dogodili.”

35-godišnjak je u periodu provedenom u Real Madridu osvojio Ligu prvaka, dva Kupa Kralja, te La Ligu, nakon čega je 2014. godine prešao u Bayern Munchen, a najavio je da će se iz nogometa povući na kraju ove sezone.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!