NaslovnicaVijestiPredsjednik Barcelone bi mogao bojkotovati finale Kupa Kralja

Predsjednik Barcelone bi mogao bojkotovati finale Kupa Kralja

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu mogao bi propustiti finale Kupa Kralja u znak protesta protiv zabrane katalonskih zastava na toj utakmici, otkrio je potpredsjednik Carles Vilarrubi.

bartomeu

Barcelona će imati priliku osvojiti drugi trofej ove sezone, kao i Sevilla, koja je osvojila Europa ligu sinoć.

UEFA je kaznila klub sa Camp Noua novčanom kaznom zbog katalonskih zastava u prošlogodišnjem finalu ovog takmičenja, a guverner Madrida Concepcion Dancausa je potvrdio da će zastave biti zabranjene i ovog vikenda.

Iz Barcelone su ovu odluku proglasili ‘napadom na slobodu izražavanja’, a Vilarrubi je potvrdio da Bartomeu možda neće sudjelovati na finalnoj utakmici u znak protesta.

“Postoji mogućnost da predsjednik neće biti na tom finalu”, rekao je Vilarrubi za RAC1.

“Ono što je sigurno je da će igrači biti na terenu i da će pokušati osvojiti drugu titulu ove sezone. Ne bi bilo u redu kada ne bismo odigrali tu utakmicu.”

Vilarrubi je dodao da će se klub žaliti na donesenu odluku o zabrani katalonskih zastava.

“Ono što pokušavamo od jučer je da pokušavamo pronaći da li se na tu odluku koja narušava sportski duh može uložiti žalba.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!