NaslovnicaVijestiPredsjednik Barcelone potvrdio: Želimo ga zadržati, ali nećemo mu ponuditi previše novca!

Predsjednik Barcelone potvrdio: Želimo ga zadržati, ali nećemo mu ponuditi previše novca!

Iz Barcelone su danas poručili kako ne planiraju prelaziti limit plata igrača kako bi zadržali jednog od najboljih igrača kluba Samuela Umtitija, koji se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom u Manchester United.

Barcelona želi zadržati Umtitija

Francuski reprezentativac ugovor sa katalonskim klubom ima do ljeta 2021. godine, ali njegova budućnost i dalje nije sigurna s obzirom da ima otkupnu klauzulu od samo 60 miliona eura, te navodno zahtijeva ogromno povećanje plate kako bi ostao na Camp Nouu.

Mnogi europski velikani su spremni izdvojiti tu cifru kako bi talentiranog 24-godišnjaka, koji se trenutno smatra jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, doveli u svoje redove, a Manchester United je jedan od njih.

U Barci su spremni učiniti sve da do toga ne dođe, te će gotovo sigurno uskoro započeti pregovore oko produženja njegovog ugovora. Međutim, predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu je potvrdio kako nijedan igrač nije veći od kluba, te da neće prihvatiti moguće pretjerane zahtjeve od strane njegovog agenta.

[su_no1forfootball]

Bartomeu je u izjavi za Cadena Ser rekao: “Umtiti je vrlo važan igrač, i on to zna, kao i navijači kluba. Tek je u drugoj godini ugovora, ali ima želju produžiti ga. Međutim, kao direktori kluba, moramo osigurati da novac odvojen za plate igrača ostane ispod limita, kako bi klub nastavio biti konkurentan.”

Umtiti je u Barcelonu stigao iz Lyona u ljeto 2016. godine za samo 25 miliona eura i od tada je odigrao ukupno 81 utakmicu u dresu Blaugrane, koja je s njim u početnih 11 doživjela samo jedan poraz u La Ligi. On nije jedini centralni defanzivac sa kojim se povezuje Manchester United. Naime, trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho već duže vrijeme interes pokazuje za Jonnyja Evansa iz West Bromwich Albiona, te za zvijezdu Real Madrida Raphaela Varanea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!