NaslovnicaVijestiPredsjednik Bayerna potvrdio za koju cifru Renato Sanches može napustiti klub

Predsjednik Bayerna potvrdio za koju cifru Renato Sanches može napustiti klub

Predsjednik Bayern Munchena Karl-Heinz Rummenigge izjavio je danas za njemačke medije da ukoliko klub dobije ponudu od 48 miliona eura, mladi veznjak Renato Sanches može otići.

Rummenigge potvrdio da Sanches može napustiti klub

Dolazak Sebastiana Rudyja, Corentina Tolissa i Jamesa Rodrigueza na Allianz Arenu ovog ljeta pokrenuo je špekulacije vezane za budućnost portugalskog reprezentativca.

Velika ovoljetna senzacija AC Milan je navodno zainteresovan za dovođenje 19-godišnjaka na San Siro, ali Rummenigge je potvrdio da će igrač napustiti klub samo ako dobiju odštetu koju traže za njega.

S obzirom na ovu izjavu, očito je da Sanches neće dobiti dovoljnu minutažu ni sljedeće sezone, a predsjednik kluba je dao nagovijestiti da su spremni poslati velikog talenta i na posudbu ove sezone gdje bi igrao više.

“Nisam trener, ali mislim da Renato treba veću minutažu. Mogu potvrditi interes Milana, ali pregovori nisu napredovali od prošlog tjedna.”

“Ukoliko je neki klub zainteresovan za igrača Bayerna, onda taj klub mora biti spreman platiti veliku odštetu, a smatramo da Milan nije spreman ispuniti naše zahtjeve. Reći ćemo da ne bi bilo loše kada bi došla ponuda od 48 miliona eura za njega.”

Od Renata Sanchesa se mnogo očekivalo prošle sezone, nakon što je impresionirao na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu gdje je njegova reprezentacija postala prvak Europe.

Tada je proglašen mladim igračem prvenstva nakon što je postigao jedan gol u šest nastupa, a također je oborio i rekord star 12 godina postavši najmlađi igrač reprezentacije Portugala koji je zaigrao na velikom prvenstvu.

U 25 nastupa u dresu bavarskog giganta prošle sezone u svim takmičenjima nije uspio postići gol ili upisati asistenciju, a ove godine je nastupio na U21 Europskom prvenstvu, na kojem je njegova reprezentacija završila na drugom mjestu u grupi B iza Španjolske, kasnijeg prvaka.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!