NaslovnicaVijestiPredsjednik Dynamo Kieva odobrio odlazak Andriya Yarmolenka

Predsjednik Dynamo Kieva odobrio odlazak Andriya Yarmolenka

Kievski Dynamo je spreman prodati Andriya Yarmolenka, ali jedino vrhunskim klubovima, a ne klubovima kao što su Everton ili Stoke City, izjavio je predsjednik kluba Ihor Surkis.

Predsjednik Dynamo Kieva odobrio odlazak Andriya Yarmolenka

Ukrajinski reprezentativac je bio povezivan sa dolaskom u Premier ligu, a Everton je navodno bio najbliži njegovom potpisu prošlog ljeta.

Surkis je spreman saslušati ponude za 26-godišnjaka, koji je u oktobru produžio svoj ugovor do 2020. godine, ali dodaje da ga neće prodati ukoliko ne dobije pravu cijenu za njega.

Pored toga, jasno je dao do znanja da nema šanse da Yarmolenko završi u klubovima kao što su Everton ili Stoke City.

“Nisam siguran da li će Yarmolenko napustiti Dynamo ovog ljeta. Situacija u odnosu na prošlu godinu je potpuno drugačija. Na primjer, Borussia Dortmund je prošlog ljeta dva dana prije završetka prijelaznog roka poslala ponudu, ali nije bila dovoljno dobra”, izjavio je Surkis.

“Ukoliko dobijemo ponudu kojom smo zadovoljni mi i Yarmolenko, ja ću mu dozvoliti odlazak. Moj stav je da ne smijemo dopustiti da Yarmolenko ode u klubove kao što su Everton i Stoke City. Dynamo je Dynamo, a Stoke City je Stoke. Mi igramo u Ligi prvaka, a Stoke City se bori za opstanak.”

“Ja, kao predsjednik ovog kluba, imao sam sastanak sa klubom iz Kine koji je poslao ponudu, ali Yarmolenko uopšte nije ni došao na taj sastanak. Rekao mi je da želi igrati u Bundesligi ili engleskoj Premier ligi.”

“Pregovori sa zainteresovanim klubovima će početi nakon Europskog prvenstva. Vjerujem da će se na prvenstvu pokazati u najboljem izdanju. 26 mu je godina i vrijeme je da pređe u vrhunski klub. On je vrhunski nogometaš i zaslužuje igrati u najboljim klubovima.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!