NaslovnicaVijestiPredsjednik Intera otkrio imena trojice igrača koji NISU na prodaju ovog ljeta!

Predsjednik Intera otkrio imena trojice igrača koji NISU na prodaju ovog ljeta!

Predsjednik Intera Erick Thohir izjavio je da kapiten Mauro Icardi, Ivan Perišić, kao i Miranda nisu na prodaju ovog ljeta, bez obzira na ponuđenu cijenu, jer smatra da su ini ključni igrači njegovog tima.

Predsjednik Intera otkrio imena trojice igrača Thohir

Nerazzurri su završili tek na četvrtom mjestu u Seriji A ove sezone sa čak 13 bodova zaostatka za trećeplasiranom Romom, te se tako nisu uspjeli kvalifikovati u Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

Povratak Roberta Mancinija na klupu je popravio stvari na Giuseppe Meazzi, Inter je završio iznad svog najvećeg rivala AC Milana, koji je sa 10 bodova manje zauzeo sedmu poziciju.

Thohirovo ulaganje u klub je donijelo kratkoročni uspjeh na terenu, te je jedan od najvećih talijanskih klubova svih vremena ponovo kandidat za top tri u Seriji sljedeće sezone. Novi predsjednik Intera odlučan je u namjeri da vrati klub tamo gdje mu je mjesto, te je tom prilikom poručio zainteresovanim klubovima da odstupe od ‘trojice odabranih’.

“Naravno, voljeli bismo da smo se uspjeli kvalifikovati u Ligu prvaka, ali igranje u Europskoj ligi nije katastrofa”, rekao je Thohir za Corriere dello Sport.

“Problem bi bio da se nismo kvalifikovali za europska takmičenja uopšte. Iz tog razloga ne planiramo prodavati svoje prvotimce, mogli bismo prodati dva ili tri igrača, ali ne više.”

“Igrači poput Icardija, Perišića i Mirande su Interovi igrači i sve klubove obavještavamo da oni nisu na prodaju. Imamo svoju strategiju, potrebno nam je barem 16 igrača koji su na istoj razini.”

Icardi je nesumnjivo bio ključni igrač Intera ove sezone, u kojoj je, kao i u prošloj, najbolji strijelac kluba. 23-godišnjak je postigao 16 golova u Seriji A, dok je u prošloj sezoni bio malo bolji i postigao je 22.

Hrvatski reprezentativac Perišić mu je najbliži ove sezone sa sedam postignutih ligaških golova, tako da je jasno zašto novi predsjednik Intera nema namjeru prodavati svoje dragulje.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!