NaslovnicaVijestiPredsjednik La Lige upozorio da bi Barcelona mogla biti izbačena iz takmičenja

Predsjednik La Lige upozorio da bi Barcelona mogla biti izbačena iz takmičenja

Predsjednik La Lige Javier Tebas upozorio je kako bi Barcelona mogla biti izbačena iz ovog takmičenja ukoliko se izglasa katalonska nezavisnost od Španjolske na referendumu koji će se održati sljedećeg mjeseca.

Predsjednik La Lige upozorio da bi Barcelona mogla biti izbačena

Katalonski građani će glasati početkom sljedećeg mjeseca za jednu od dvije moguće opcije – poluautonomija ili potpuni suverenitet.

Ukoliko se ostvari druga opcija, Tebas je izjavio kako neće biti moguće da se klubovi iz Katalonije nastave takmičiti u španjolskim takmičenjima, upozorivši tako da Barcelona neće moći izabrati gdje želi igrati.

“Ukoliko se to desi, a nadamo se da neće, katalonski klubovi neće moći igrati u La Ligi”, rekao je Tebas za katalonski Mundo Deportivo.

“Nezavisnost samo u određenim stvarima nije moguća opcija i ne bi bilo lako postići takav sporazum. Katalonski klubovi u slučaju odvajanja Katalonije neće moći igrati u ovoj ligi.”

Tebas je također dodao da nova katalonska liga, u kojoj bi se takmičila Barcelona zajedno sa ostalim klubovima iz te regije, uključujući velikog gradskog rivala Espanyola te novog prvoligaša Gironu, ne bi primila isti interes i ulaganja kao La liga.

“Mislim da bi katalonska liga bila poput nizozemske i TV prava ne bi iznosila onoliko koliko iznose trenutno. Barcelona više ne bi bila veliki europski klub.”

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!