NaslovnicaVijestiPredsjednik Lyona komentarisao odlazak Nabila Fekira u Liverpool

Predsjednik Lyona komentarisao odlazak Nabila Fekira u Liverpool

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas oglasio se povodom pisanja engleskih i francuskih medija o odlasku zvijezde kluba Nabila Fekira izjavivši kako nikakav dogovor još uvijek nije postignut.

Aulas komentarisao transfer Fekira u Liverpool

Ofanzivni veznjak se već nekoliko mjeseci povezuje sa prelaskom na Anfield, ali Aulas je potvrdio kako njegov klub još uvijek nije dobio službenu ponudu za reprezentativca Francuske.

Iako se Fekir nije oglasio povodom svoje budućnosti, Aulas inzistira kako kapiten Lyona još uvijek nije odlučio otići, a u intervjuu za francuske medije rekao je: “Nije bilo nikakvog kontakta sa Liverpoolom, niti bilo kojim drugim klubom. Nisam uopšte razgovarao s njim o njegovoj budućnosti. Nabil stvarno želi ostati nakon što smo obezbijedili učešće u Ligi prvaka. O njegovoj budućnosti ćemo mirno razgovarati.”

Nakon što je postigao 23 gola u 40 nastupa ove sezone, Fekir se našao na listi od 23 igrača koja je izbornik Didier Deschamps pozvao na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je Francuska jedan od  favorita za osvajanje titule. Aulas je o tome i njegovoj sjajnoj formi ove sezone dodao: “On je na fantastičan način zaslužio da ide u Rusiju sa reprezentacijom Francuske. U ovom trenutku još ništa nije odlučeno o njegovoj budućnosti. Klub koji ga želi dovesti, morat će izdvojiti dosta novca za njegove usluge.”

[su_no1forfootball]

Početkom ovog mjeseca, nakon poraza od Chelseaja u predzadnjem kolu Premier lige, trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp upitan je od strane novinara da komentariše špekulacije o mogućem dolasku Fekira. Njemački stručnjak je tom prilikom rekao: “Tokom utakmice smo postigli dogovor? Bio bih iznenađen da je to istina. Nemam komentar.”

Nabil Fekir je u Lyon stigao 2011. godine iz francuskog niželigaša Saint-Priesta kao 17-godišnjak, kada se pridružio mladom timu ‘Lavova’. Za prvi tim je debitovao 28. augusta 2013. godine na utakmici protiv Real Sociedada u play-offu Lige prvaka. Od tada je ukupno za klub odigrao 153 utakmice u svim takmičenjima, postigao 57 golova i podijelio 36 asistencija, od čega je u 40 nastupa ove sezone postigao 23 gola i podijelio sedam asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!