NaslovnicaVijestiPredsjednik Lyona otkrio koliko Arsenal mora platiti za Alexandrea Lacazettea

Predsjednik Lyona otkrio koliko Arsenal mora platiti za Alexandrea Lacazettea

Povodom interesa Arsenala za napadača Lyona Alexandrea Lacazettea, oglasio se predsjednik kluba Jean-Michel Aulas, koji je priznao koliko traži za Francuza.

Predsjednik Lyona otkrio koliko Arsenal mora platiti za Alexandrea Lacazettea

Lacazette je jedan od najboljih napadača francuske lige, a prošle sezone je postigao čak 37 golova u 45 nastupa za Lyon u svim takmičenjima. Iako je ranije postignut dogovor sa Atletico Madridom, transfer Francuza nije ostvaren zbog suspenzije registrovanja igrača koju je španjolski klub dobio.

Predsjednik Lyona je potvrdio da je Arsene Wenger pokazao interes za igrača, te da je klub sa Emiratesa spreman platiti istu cifru koja je dogovorena sa Atleticom, a navodno je riječ o 50 miliona funti.

U izjavi za L’Equipe on je rekao: “Ne namjeravamo žuriti sa prodajom Alexandrea, jer uvijek postoji opcija da ga Atletico Madrid dovede početkom sljedeće godine. Također sam u kontaktu s igračem i slušam njegove želje.”

“Vidio sam Arsenea Wengera tokom utakmice između Francuske i Engleske. Na toj utakmici sam bio sa Gerardom Houllierom (savjetnikom Lyona), a Wenger mu je rekao da je zainteresovan za Lacazettea.”

“Međutim, prerano je za potvrdu bilo kakvog transfera. Ne možemo dopustiti da izgubimo igrača takvog kvaliteta bez da mu nađemo zamjenu. Ukoliko bi išao, neće ići za niže od 60 miliona eura.”

“Arsenal je spreman dati tu cifru za Lacazettea, međutim, svi znaju da je Atletico bio spreman platiti 53 miliona eura, plus 12 miliona u bonusima. To je 65 miliona eura. Cijena za igrača koji svake godine postigne između 25 i 30 golova , a nekada i više, je minimum toliko.”

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!