NaslovnicaVijestiPredsjednik Torina otkrio zašto je otpustio Mihajlovića

Predsjednik Torina otkrio zašto je otpustio Mihajlovića

Gazda Torina objasnio je zašto je otpustio Mihajlovića, kojeg je na klupi Torina zamijenio Walter Mazzari.

Čelnik nogometnog kluba Torino Urban Cairo izjavio je danas kako je očekivao više od Siniše Mihajlovića i da ga je zbog toga morao otpustiti s pozicije trenera.

“Nisam bio sretan zbog Mihajlovića, uvjeren sam da tim ima određeni standard, ali da igra nije u skladu s tim standardom. Nisam zadovoljan rezultatima”, kazao je Cairo talijanskim medijima.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Poslije poraza od Juventusa u četvrtfinalu Kupa Italije i ispadanja iz pomenutog natjecanja nekadašnji izbornik Srbije je imao hitan sastanak sa upravom kluba na kome mu je saopšteno da je smijenjen.

Mihajlović je vodio Torino posljednjih godinu i pol dana, a proteklu sezonu završio je na devetom mjestu na tablici Serie A.

Transfer glasine: Arsenal pronašao odličnu zamjenu za Sancheza, Mourinho poslao 50 miliona za lijevog beka, Wallcot ostaje u Londonu ali ne u Arsenalu

Nitko ne može da vjeruje što je Jamie Carragher rekao nakon londonskog derbija

Cairo je rekao da je “očekivao više od Mihajlovića” i da je zadovoljan što će novi trener Torina biti Walter Mazzari, kojeg je “pratio određenje vrijeme i da je odluka lako donijeta”.

Mazzarri je u karijeri vodio velike klubove poput Napolija i Intera, a zadnji angažman bio mu je klub iz Premier lige – Watford. Nikada u trenerskoj karijeri nije osvojio prvenstvo, ali je talijanski kup.

Torino FC nakon 19 odigranih kola nalazi se i na 10. poziciji Serie A, na samo 2 boda od 7. pozicije u prvenstvu što nije tako nedostižno i mnoge je iznenadila odluka uprave Torina da otpuste srpskog stratega. U 57 utakmica na klupi Torina Mihajlović je imao 18 pobjeda, 15 remija te 24 poraza. No otkaza su ga vjerojatno koštale zadnje dvije utakmice u okviru Serie A.

Trenersku karijeru Mihajlović je počeo 2006. godine u milanskome Interu kao pomoćni trener, zatim je trenirao, samostalno, Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, A.C. Milan i reprezentaciju Srbije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!