NaslovnicaVijestiPredsjednik UEFA-e se nada da će EURO 2020. godine proći u najboljem...

Predsjednik UEFA-e se nada da će EURO 2020. godine proći u najboljem redu

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je da će Europsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve proteći u najboljem redu. Europsko prvenstvo 2020. godine odigrat će se u 13 gradova diljem Europe, od Dublina na zapadu do Bakua na istoku.

predsjednik UEFA-e

“Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati prijeći tisuće i tisuće kilometara diljem Europe. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je UEFA. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to.”, rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu.

Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Wembley. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Münchenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dublinu, Bilbau, Bruxellesu i Glasgowu.

UEFA će nastojati spoji grupe kako bi se smanjila udaljenost za putovanja, ali točan sustav natjecanja će biti otkriven kasnije.

Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija morat će proći kroz kvalifikacije. Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalificirale za EURO, čak i kada su dvije zemlje organizirale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012.

FIFA je najavila proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a Čeferin je danas naveo da će se UEFA boriti da Europa dobije više mjesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

“Borit ćemo se za to koliko god je moguće. Najbolji nogomet na svijetu se igra u Europi.”, rekao je predsjednik UEFA-e.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!