NaslovnicaVijestiPremiership: Šta je potrebno velikoj šestorki u januarskom ludilu?

Premiership: Šta je potrebno velikoj šestorki u januarskom ludilu?

Šta je potrebno ‘velikoj šestorki’ u januarskom ludilu?. Januarski prijelazni rok je sve blize, a iako je do njega ostalo još mjesec dana stručnjaci već predviđaju šta je to što “velika šestorka” Premiershipa zapravo treba.

Šta je potrebno velikoj šestorki

Arsenal

Stanje u klubu: S Arsenalom uvijek isti problemi, Arsene Wenger je još jednom zanemario sve savjete da za svoje glavne zvijezde nađe adekvatne zamjene i baš kao i prošlu sezonu povrede ključnih igrača mogle bi ih skupo koštati.

Šta im je potrebno: Arsenalu je potreban jak i pouzdan centralni veznjak kao i ubitačan napadač.

Šta će Arsenal vjerovatno uraditi: S Wengerom nikad se ne zna. U proteklih nekoliko godina je napravio neke odlične transfere kao što je dovođenje Mesuta Ozila, ali je isto tako napravio i neke promašaje, kao što je bila posudba Kima Kallstroma. Unatoč mnogobrojim povredama koje muče Wengera, on i dalje vjeruje u svoju startnu postavu. Wenger jednostavno mora dovesti defanzivnog veznjaka da uskoči u igru umjesto Francisa Coquelina. Šuška se da je Wenger već našao dostojnu zamjenu za Francuza u Rubenu Nevesu koji igra za Porto i Williamu Carvalhu koji nastupa za Sporting. Što se tiče napadača, Wengeru je oko zapelo za Barceloninog Munira El Haddadija koji grije klupu i ne dobija previše šansi ove sezone.

[su_bet365_200_bonus_veliki]
Chelsea

Stanje u klubu: Chelsea je napokon ušao u momentum i počeli su igrati mnogo bolje nego što je to bio slučaj na početku sezone. Činilo se da je nemir nastao u svlačionici Josea Murinha i najveća dilema je bila da li će klub morati da otpusti Josea ili će prodati velik broj igrača da bi osigurao mir i skladbu u klubu. Iako je “The Special One” uspio da riješi probleme s igračima ipak ostaju problemi koje Portugalac nije uspio riješiti tokom ljetnog prijelaznog roka.

Šta im je potrebno: Prije svega popularni Plavci moraju dovesti napadača koji bi se takmičio s Diegom Costom, s obzirom na to da Murinho nema pretjerano povjerenje u Loica Remyja i vjeruje se da će Radamel Falcao napustiti ekipu već u januarskom roku. Evertonov defanzivac John Stonesje Murinhova želja već od augusta, a dovođenje još jednog veznog igrača bi uveliko olakšalo situaciju.

Šta će Chelsea vjerovatno uraditi: Pokušaće da se riješe Falcaoa, a zamjene koje se spominju umjesto njega su Alex Teixeira koji nastupa za Shakhtar kao i ove sezone brilijantni Jamie Vardy iz Leicestera. Ova dva napadača su mnogo realističnije opcije nego Thomas Muller iz Bayerna. Murinho je pokazao interes i za Interovog Maura Icardija i Chelsea će vjerovatno opet pokušati da dovede Stonesa iz Evertona.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Liverpool

Stanje u klubu: Iako Jurgen Klopp nije imao priliku da dovede pojačanja, očigledno je da je preporodio ekipu Liverpoola. Postavlja se pitanje koliko će Liverpool biti jak kada Klopp dovede pojačanja koja odgovaraju njegovom stilu igre. Klopp se još nije u potpunosti odlučio koji će igrači ostati a koji su višak, ali bez sumnje je da bi svježa krv dobro došla Liverpoolu.

Šta im je potrebno: Uzimajući u obzir da je Klopp nedavno stigao na Anfield, pojačanja su moguća na svim pozicijama, ali jasno je da Klopp želi novog golmana. Isto tako dobro bi im došao centralni branič koji bi bio u stanju da komanduje odbranom.

Šta će Liverpool vjerovatno uraditi: Sve zavisi od vlasnika kluba, mnogi vjeruju da je Klopp doveden jer vlasnici vjeruju da je Liverpool u stanju da osvoji Premier ligu. Kao novi golman se spominje Jack Butland iz Stoke Cityja kao i Guillaume Hubert iz Standarda na poziciji krila. U igri je također i Realov Denis Cheryshev i naravno Kloppov ljubimac Marco Reuss kojim je s njim već sjajno sarađivao u Borussiji.

[su_bet_at_home_1]

Manchester City

Stanje u klubu: Nakon što je Manuel Pellegrini ovo ljeto potrošio 160 miliona eura na pojačanja, evidentno je da je njegova ekipa kompletna. Ipak kao što njihove igre pokazuju, Manchester City i dalje nije dosegao nivo koji žele. Stručnjaci tvrde da i dalje treba vremena da se ekipa uigra, ali da se naslutiti da ekipa i dalje ima problema.

Šta im je potrebno: City izgleda kao potpuno druga ekipa kada igraju bez Sergia Aguera, koji muku muči s iscrpljenošću. To je i razumljivo uzimajući u obzir da Aguero igra u svim takmičenjima iz sedmice u sedmicu, jasno je da Manchesteru treba dostojna zamjena za Aguera. Wilfried Bony se i nije najbolje adaptirao, što je dalo naslutiti da bi Pierre – Emerick Aubameyang koji ove sezone igra sjajno u Dortmundu, mogao preći na Otok.

Šta će City vjerovatno uraditi: Građani i dalje izgledaju kao kompletna ekipa, ali povreda Sergia Aguera bi mogla da ih natjera da dovedu novo pojačanje.

Manchester United

Stanje u klubu: Iako na prvi pogled Manchester United ne izgleda efikasno, Louis van Gaal i dalje drži ekipu u utrci za titulu. Najveći strah u ekipi Manchestera jeste upravo nedostatak efikasnosti u napadu, ali čini se da van Gaal neće praviti promjene u ekipi. Interes za Cristiana Ronalda i Garetha Balea postoji već dugi niz godina i vjeruje se kako je United blizu dovođenja navadenih igrača.

Šta im je potrebno: Prije svega napadač koji bi dao više prostora Wayne Rooneyu i Anthony Martialu koji još uvijek pokušava da se snađe u ekipi. Također potrebna im je svježa krv u sredini terena, neko ko bi mogao gurati cijelu ekipu prema naprijed.

Šta će Manchester vjerovatno uraditi: Još jednom će da se upuste u dovođenje Cristiana i Balea iako je veća vjerovatnost da bi se transfer mogao desiti tek na ljeto, ako se desi uopšte. Lov na Southamptonovog Sadio Manea je već započeo, a Spursi su odbili ponudu za Harry Kanea. Skauti Uniteda su već u potrazi za veznjakom koji bi mogao da nosi Manchesterovu igru na svojim leđima, ali vjeruje se će Manchester u pravu kupovinu krenuti tek na ljeto.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Tottenham

Stanje u klubu: Tottenham igra odlično, imaju veoma mladu ekipu koja igra iznad svih očekivanja, a Mauricio Pochettino je obećao da je ovo samo početak. Očigledno je da je Argentinac spreman da uvede nova lica u ekipu, ali i on sam je svjestan da u ekipi postoji velika rupa.

Šta im je potrebno: Ogromna suma novca od 22 miliona eura koju su platili za Son Heung-Mina nije opravdana i Spursima je potreban još jedan napadač u slučaju da se Harry Kane povrijedi. S obzirom da je klub raskinuo ugovor s Emmanuelom Adebayorom, Tottenhamu je potreban napadač da uz Harry Kanea pruža raznovrsnost koju klub do sad nije imao.

Šta će Tottenham vjerovatno da uradi: Spursi će pokušati da još jednom dovedu Franca Vasqueza iz Palerma, ako im to ne uspije kao još jedna opcija spominje se Saido Berahino koji nastupa za West Brom.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!