Premijer Francuske se obrušio na Benzemu: “Izbacite ga iz reprezentacije!”

Reprezentativac Francuske i član Real Madrida, Karim Benzema, pod istragom je francuskih tužioca zbog navodne ucjene u slučaju vezanom za igrača Lyona, Mathiuea Valbuenu.

benzema

Prema mišljenju premijera Manuela Vallsa, Karima Benzemu bi doživotno trebalo izbaciti iz reprezentacije ukoliko bude proglašen krivim za ucjenjivanje svog suigrača Mathieua Valbuene.

U izjavi za francuski radio stanica Europa 1, Valls je rekao: “Ukoliko bi određeni ministar bio pod sličnom istragom, on ne bi bio u vladi. Slijedeći taj primjer, isti je slučaj i za reprezentaciju Francuske.”

“Veliki sportaš trebao bi biti uzoran. Ukoliko nije, za njega onda nema mjesta u nacionalnom timu!”

Podsjetimo, Benzema je optužen za ucjenu Valbuene zbog navodne seks snimke. Pored njega, nagađa se da su u cijeli slučaj uključeni i još neki nogometaši, prije svih, Samir Nasri, te Djibril Cisse.

Mathieu Valbuena je nedavno izjavio da njegova veza sa Karimom Benzemom nije ni slična onoj kakvom je Benzema predstavlja, i da je jako razočaran i iznenađen njegovim potezom. Dodao je da to ni sam ne bi napravio ni najvećem neprijatelju, a kamo li reprezentativnom kolegi.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)