NaslovnicaVijestiPREOKRET U MUNCHENU: Real blizu trećeg uzastopnog finala LP

PREOKRET U MUNCHENU: Real blizu trećeg uzastopnog finala LP

Nogometaši Real Madrida pobijedili su večeras poslije preokreta u Münchenu domaći Bayern s 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Bayern je stigao u vođstvo pogotkom Joshue Kimmicha u 28. minuti, a izjednačio je Marcelo u 44. minutu. Real je pobijedio golom Marca Asensia u 57. minutu.

Na početku utakmice, u petom minutu, povrijedio se igrač Bayerna Arjen Robben, a umjesto njega na teren je ušao Thiago Alcantara. Ekipe su u nastavku pokušavale naprave ozbiljniju priliku, a to je pošlo za rukom Bayernu u 27. minutu kada je poveo.

[su_no1forfootball]

James Rodriguez je krenuo u kontranapad i dodao loptu do Kimmicha, on je neometan dugo vukao, pogledao gdje je vratar Keylor Navas i poslao loptu u mrežu. Njemački tim je poslije toga držao loptu, dobru šansu prvo je propustio Mats Hummels, poslije kornera Roberta Lewandowskog, a zatim i Thomas Müller, koji je pokušao iz voleja u 42. minuti, a Sergio Ramos uspio blokirati šut.

Dvije minute kasnije Real je izjednačio, premda prije toga skoro da nije imao pravu šansu. Igrači Reala su kombinovali, lopta je došla do Marcela, koji je sa ivice šesnaesterca snažno poslao u mrežu.

>> Transfer glasine: Real se uključio u borbu za nogometaša PSG-a, Bayern kupuje veliko pojačanje, Barcelona pronašla zamjenu za Piquea

>> Cristiano Ronaldo poslao poklon za Marcusa Rashforda: Englez se odmah pohvalio na društvenim mrežama

Bayern je mogao povesti u nadoknadi vremena, kada je Lewandowski glavom zahvatio loptu, ali je vratar Reala uspio obraniti.

U uvodnim minutama druge polovice Franck Ribery predvodio je Bayernove napade, ali njemačka momčad nije uspjela ugroziti Navasa. To je iskoristio Real i u 57. minuti poveo golom Asensija, koji je poslije pogreške jednog igrača Bayerna i dodavanja s Lucasom Vasquezom zatresao mrežu.

U 71. minutu poništen je gol do tada neprimetnog Kristijana Ronalda, pošto je Portugalac igrao rukom. Nakon toga Bayern je pritisnuo protivnika, ali Ribery i Miller propustili su prilike. S druge strane, domaći vratar obranio je šut Karima Benzeme.

Real je nakon toga smirio igru, sve do 88. minute kada je Lewandowski bio u dobroj šansi, ali je poljski napadač iz izgledne prilike šutirao pored gola, pa njegova ekipa odlazi na uzvrat s golom zaostatka.

Uzvratna utakmica igra se 1. svibnja u 20:45 na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!