NaslovnicaVijestiProglašen igračem utakmice koju nije igrao, a razlog je za svako divljenje!

Proglašen igračem utakmice koju nije igrao, a razlog je za svako divljenje!

Napadač Venla Lennart Thy je proglašen igračem utakmice protiv PSV-a, iako uopšte nije bio u konkurenciji za nastup, a razlog za to je uistinu fenomenalan.

PSV je na svom Philips stadionu slavio rezultatom 3:0 golovima Van Ginkela (68′, 83′ pen) i Lozana (80′) u okviru 28. kola nizozemske Eredivisie, ali da sam ishod ostane u drugom planu, pobrinuli su se Thy i sam klub PSV Eindhoven.

Naime, kako je saopštio nizozemski Venlo, Thy je tražio slobodne dane da bi dao krv od koje bi liječnici proizveli matične ćelije. One bi oboljelom pacijentu mogle da omoguće transplantaciju i konačno izlječenje.

[su_no1forfootball]

Thy (26) je prošlog tjedna saznao da se njegova DNK poklapa sa određenim pacijentom koji boluje od leukemije. Lennart je prije sedam godina dao svoj DNK na analizu kako bi ga učinio dostupnim pacijentima u budućnosti.

“Šansa o poklapanju DNK je izuzetno mala, zbog čega je ova situacija izuzetno posebna”, naveo je Venlo u saopštenju.

Transfer glasine: United troši 40 miliona funti na tinejdžera, Inter kupuje u Romi, Modrić označio svog nasljednika u Realu

Kako je Messi postao jedan od najboljih svih vremena te čega se morao odreći?!

Da ova divna gesta ne prođe nezapaženo, pobrinuo se i domaćin PSV, koji je Lennarta proglasio igračem utakmice, odavši mu tako priznanje za doista human potez.

PSV-ovi navijači odali su počast Thyju, a dječaci koji su bili pratnja nogometašima nosili su majice sa natpisom “Slijedite Lennarta, postanite donator matičnih ćelija”, potom je kompletan stadion Phillips ustao na noge i minutom aplauza odao počast fudbaleru gostujuećg tima.

Lennart Thy je inače igrač Werdera iz Bremena na posudbi u Venlu, a nastupao je još i za St. Pauli. Igrao je za mlade reprezentacije Njemačke od 16 do 20 godina, a na U17 Euru, na kojem je osvojio naslov europskog prvaka 2009. bio je najbolji strijelac zajedno sa Castaignosom.

Iako Thy nije napravio vrhunsku karijeru, s obzirom na to koliko je obećavao u mlađim kategorijama, postao je sjajan čovjek, što je još važnije, i zaista mu treba čestitati na ovom humanom činu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!