NaslovnicaVijestiPROMJENA NA VRHU: Šta mislite koji klub izdvaja najviše novca za plate...

PROMJENA NA VRHU: Šta mislite koji klub izdvaja najviše novca za plate nogometaša?

Manchester United je bio prije godinu dana na prvom mjestu liste klubova koji izdvajaju najviše novca za plate svojih nogometaša. Ove godine je drugačija situacija te je došlo do promjene na vrhu ponajviše zbog odlaska Schweinsteigera i Rooneya iz kluba.

koji klub izdvaja najviše novca

Odlasci dvojice igrača, kao što su Bastian Schweinsteiger i Wayne Rooney su, naravno, promenili situaciju što se tiče plata za igrače kada je u pitanju Manchester United.. Čak i smanjenje plate Zlatan Ibrahimovića mnogo je uticalo na ovu promjenu. S druge strane, novopridošli Romelu Lukaku, Nemanja Matić i Viktor Lindelof još uvijek nisu prevelik teret za klub iz Manchestera.

United je ove godine za plaće izdvaja nešto više od gradskog rivala City tačnije 5,8 miliona eura više na sedmičnoj bazi.  Oba kluba iz Manchestera našli su se jedan pored drugog na ovoj ljestvici – na četvrtom i petom mjestu.

>> Katar predstavio izgled prenosivog stadiona na kojem će se igrati Svjetsko prvenstvo

Na prvom mjestu je sada Barcelona nakon produženja ugovora sa Leo Messijem te svake sedmice sa svog računa na račune igrača uplati 7,4 miliona. Na drugom mjestu je PSG, koji ima u svojim redovima Neymarja i Kylian Mbappeja, koji sedmičeno za plate nogometaša izdvoje 7,3 miliona eura. Treći je Real Madrid koji na račun igrača sedmično uplati 6,9 miliona eura.

[su_bonus]

Što se tiče liga, najveće prosječne plaće su u engleskoj Premier ligi. Ovo je prvi put u historiji lige da se je prešla granica od 50 hiljada funti (56.000 eura) sedmično. Igrači u engleskom prvenstvu sedmično u prosjeku zarađuju upravo 56,827 eura, a slijede igrači u španskoj La Ligi (36 124 eura), italijnaskoj Serie A (28,502 eura), njemačkoj Bundesligi (26,993 eura) i francuskoj Ligi 1 (20 309 eura).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!