NaslovnicaVijestiPromjena trenera u Real Madridu nije bila nikakvo rješenje!

Promjena trenera u Real Madridu nije bila nikakvo rješenje!

Kada je bivši francuski reprezentativac i svojevrsna legenda Real Madrida, Zinedine Zidane došao na trenersko mjesto prvog tima Galacticosa umjesto Rafe Beniteza, dočekan je sa nevjerovatnom euforijom, a i sam Francuz je bio samouvjeren i obećavao mnogo.

Promjena trenera u Real Madridu nije bila nikakvo rješenje!

Ipak, nakon što su prošla prva dva mjeseca njegovog šefovanja u Madridu jasno se vidi da njegov dolazak, bar za sada, nije donio mnogo koristi za Madriđane i da je možda to bio iznuđen potez uprave zbog pritiska medija i navijača nakon serije loših rezultata.

Kada je Benitez napustio klupu kraljevskog kluba imao je zaostatak za vodećim od 5 bodova, dok je trenutno ta razlika porasla na devet i malo ko još vjeruje da bi Real do kraja sezone uspio da ugrozi Barcelonino prvo mjesto i domogne se titule španskog šampiona.

Ono što je “Los Blacosima” još ostalo je mogućnost osvaja trofeja u Ligi prvaka jer imaju izgledne šanse za prolazak u četvrtinu finala nakon gostujuće pobjede protiv Rome prošle sedmice, ali svakako da je u fudbalu sve moguće, pa tako im i ta dva gola postignuta u gostima i dalje ne garantuju siguran prolaz.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Sve u svemu, ako uporedimo i prvih osam utakmica i jednog i drugog trenera na klupi Reala vidjećemo da ih ništa ne razlikuje. Obojica imaju isti skor, pobijedili su po šest mečeva i imali po dva remija, s tim da je Real pod vodstvom Zidane postigao više golova, ali s druge strane i primio više.

Madriđani nisu ubjedljivi u gostima i vrlo teško dolaze do pobjeda, do kraja je još u igri 39 bodova, a raspored tima iz španjolske prijestolnice nije nimalo lagan, tim prije što slijedi novo iskušenje i veliki gradski derbi protiv Atletica. U Madridu vjeruju da bi sve snage trebalo baciti na Ligu šampiona i to će Zidan i učiniti, što se sezona bude približavala kraju.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!