NaslovnicaVijestiPronašao novi klub: Legendarni Diego Forlan potpisao za 10. klub u karijeri

Pronašao novi klub: Legendarni Diego Forlan potpisao za 10. klub u karijeri

Legendarni urugvajski napadač Diego Forlan danas je potpisao za svoj deseti klub u karijeri, a u pitanju je kineski Kitchee SC iz Hong Konga.

Diego Forlan pronašao novi klub

38-godišnjak, koji je posljednji put igrao profesionalni nogomet prije dvije godine u klubu iz indijske Superlige Mumbai Cityju, u Hong Kong će stići sljedeće srijede, a dan kasnije će biti i službeno predstavljen.

[su_bbworld]

Vrhunac karijere je imao 2010. godine, kada je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača, kao i Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva, na kojem je nastupio sa reprezentacijom Urugvaja, za koju je skupio ukupno 112 nastupa u periodu između 2002. i 2014. godine, te postigao 36 golova.

Također je bio i najbolji strijelac La Lige u dresu Villarreala 2005. godine, prije nego što je otišao u Atletico Madrid 2007. godine, gdje je ostavio najveći trag.

Kitchee je prvak Hong Konga, te će po prvi put ove sezone nastupiti u azijskoj Ligi prvaka, gdje će takmičenje početi u grupnoj fazi 13. februara/veljače. Prvi nastup, legendarni Forlan bi trebao upisati protiv Jeonbuk Hyundai Motorsa, prvaka Južne koreje.

On je bez kluba već više od godinu dana, te će po treći put igrati za klubove iz Azije. Prethodno je u karijeri igrao za indijski Mumbai City, a prije toga je nastupao i za japansku Cerezo Osaku.

[su_no1forfootball]

On je profesionalnu karijeru počeo u Independienteu iz Argentine davne 1997. godine, iz kojeg je 2002. godine stigao u Manchester United za 11 miliona eura kao jedan od najtalentiranijih napadača u to vrijeme. Međutim, u nešto više od dvije godine provedene na Old Traffordu skupio je ukupno 98 nastupa u crvenom dresu, te je postigao tek 17 golova.

U ljeto 2004. godine prešao u je u Villarreal u transferu vrijednom oko tri miliona eura, gdje je u tri sezone postigao 59 golova u ukupno 128 nastupa, te tako privukao interes Atletico Madrida, u koji je stigao 2007. godine za 21 milion eura. U periodu od 2007. do 2011. godine smatran je jednim od najboljih napadača u Španjolskoj, kao i u svijetu. Za ‘Jorganždije’ je postigao 96 golova u 196 nastupa u svim takmičenjima.

Nakon toga, u karijeri je još od europskih klubova proveo nešto manje od dvije sezone i u Interu, da bi 2014. konačno napustio Europu, te otišao u Japan.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!