NaslovnicaVijestiPrve riječi Arsenea Wengera na oproštaju oduševile sve!

Prve riječi Arsenea Wengera na oproštaju oduševile sve!

Arsene Wenger nakon duge 22 godine na klupi oprostio je se od navijača Arsenala na današnoj utakmici protiv Burnleya (5:0), odnosno od stadiona Emirates, a njegove riječi na oproštaju oduševile su nogometnu javnost i navijače.

Iskusnom Francuzu je prije početka meča ukazana velika počast špalirom napravljenim od igrača i članova stručnog stožera oba tima, a u narednih 90 minuta igrači “topnika” su učinili da Wenger na pravi način ode sa Emiratesa – pet golova u mreži Burleya za najubjedljiviji poraz ekipe Seana Dychea u Premier ligi.

Domaći su od prvog minuta dominirali mečom, a naročito raspoloženi bili su Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette. Upravo su njih dvojica učestvovali kod vodećeg gola “topnika” u 14. minutu – Francuz u ulozi asistenta, a Gabonac kao egzekutor.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U nadoknadi prvog dijela, Lacazette je povisio na 2:0 pošto je iskoristio dodavanje Bellerina.

U istom ritmu domaći su igrali i u drugom poluvremenu, pa su preko Kolašinca u 54. povisili na 3:0, da bi 10 minuta kasnije Iwobi zakucao loptu pod prečku sa 11 metara za nedostižnu prednost.

Konačan rezultat postavio je Aubameyang u 75. i time krunisao fenomenalnu partiju. Ponovo je asistent bio Bellerin.

>> Cristiano Ronaldo i Anderson poslali emotivne poruke za Sir Alex Fergusona: Evo što su bivši igrači Manchester Uniteda imali reći najboljem treneru svih vremena

Proslavljeni menadžer je napustio londonski tim nakon 22 godine, a po završetku utakmice održao je emotivan oproštajni govor.

“Hvala vam puno, prije svega želio bih da poželim svom kolegi Alexu Fergusonu brz oporavak. Hvala vam što ste bili sa mnom toliko dugo vremena. Znam da to nije lako, ali iznad svega, ja sam kao i vi navijač Arsenala.

[su_premierleague]

“Ovo je više od običnog gledanja nogometa, ovo je način života. Ovo je briga o prelijepoj igri, o vrijednostima koje njegujemo, o nečemu što je dio našeg DNA, i svake naše ćelije. Želio bih da zahvalim svim ljudima u klubu, zbog kojih je ovaj klub toliko poseban.”

“Pozvao bih vas da podržite ove igrače, i stručno osoblje koje ostaje i nakon mene. Za mene ova grupa igrača ima poseban kvalitet, ne samo na terenu, već i van njega. Volim ovaj tim, pratiću ga i navijati za njega, jer oni to zaslužuju”, rekao je Arsene Wenger.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!