NaslovnicaVijestiPrvi transfer suca u povijesti: Clattenburg odlazi iz Engleske!

Prvi transfer suca u povijesti: Clattenburg odlazi iz Engleske!

Jedan od najboljih europskih sudaca, Mark Clattenburg, odlazi iz engleske Premier lige, i seli se u Saudijsku Arabiju, gdje će nastaviti svoju sudačku karijeru.

odlazi

Engleski nogometni sudac Mark Clattenburg će odlazi iz Premier lige, te će preuzeti posao u Saudijskoj Arabiji, službeno je priopćeno od strane udruženja profesionalnih engleskih nogometnih sudaca.

“Želimo sve najbolje Marku Clattenburgu u njegovom poslu u nogometnom savezu Saudijske Arabije”.

“Otkako je postao profesionalac, Mark se razvio u jednog od najboljih sudaca, sudeći na najvišem nivou, te postavio standarde koje bi drugi trebalo da slijede”.

“Mark je talentiran sudac, i nadam se inspiracija svima koji bo željeli da se bave ovim poslom. Razumijemo da je ovo sjajna prilika za njega, a istovremeno dokaz koliko su engleski suci cijenjeni širom svijeta.”, navodi se u priopćenju.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

Clattenburg je prošle godine proglašen za najboljeg svjetskog suca. On je u 2016. godini sudio finale Europskog prvenstva u Francuskoj, Lige prvaka i FA kupa.

Ovaj 41-godišnjak je u prosincu rekao da bi razmislio o odlasku iz Engleske i prelasku u kinesku Superligu.

Clattenburg je, navodno, razočaran jer suci nemaju potrebnu potporu u Premier ligi, zbog čega je njegova odluka o odlasku neminovna. On je prije Božića tražio da raskine ugovor, ali je taj zahtjev odbijen.

Clattenburg je postao FIFA sudac 2006. godine, dvije godine nakon što je postao profesionalni sudac.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!