NaslovnicaVijestiPrvi zeleni karton u istoriji nogometa

Prvi zeleni karton u istoriji nogometa

Talijanski nogometaš Christian Galano je ušao u povijest kao nogometaš koji je prvi zaradio – zeleni karton na utakmici! Nije greška. Uz žute i crvene kartone, od prošle godine je u drugoj talijanskoj ligi uvedeno pravilo da suci mogu dodijeliti i zelene kartone igračima koji tijekom utakmice demonstriraju najviše fair-playa.

gree

U jednoj spornoj situaciji na utakmici između Entelle i Vicenze u drugoj talijanskoj ligi, pomoćni sudac je dodijelio korner za Vicenczu ali je Christian Galano je promijenio tu odluku, priznavši da se lopta odbila od njega i da nema kornera.

Glavni sudac je uvažio njegovu sugestiju i prvi put u povijesti nogometa primijenio pravilo o dodjeli zelenog kartona. Na kraju utakmice Vicenza je poražena sa 4:1, ali su čelnici kluba bili zadovoljni gestom svog igrača.

“Naš igrač je pokazao prave vrijednosti talijanskog nogometa i Serije B. Želimo pošteno prvenstvo i ovo je najbolji put ka tome”, priopćio je klub.

Cilj dodjeljivanja ovog kartona, za razliku od žutog i crvenog, jeste promoviranje pozitivne nogometne i sportske vrijednosti fair-playa, a na kraju sezone će nogometaš s najviše zelenih kartona dobiti i posebnu nagradu.

Nakon sedam odigranih kola u italijanskoj Seriji B, Entella se nalazi na šestom mjestu sa 11 bodova, dok Vicenza zauzima posljednje mjesto drugog ranga italijanskog nogometnog takmičenja sa pet bodova, a isto toliko imaju i tri tima koja su bolje plasirana od Vicenze zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!